Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Δασικοί χάρτες / Eβδομήντα έξι δήμοι δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δασικοί χάρτες / Eβδομήντα έξι δήμοι δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους

Παρ' ότι τη Δευτέρα 16 Ιουλίου εκπνέει και η τελευταία προθεσμία μετά από παρατάσεις για την υποβολή από τους δήμους των ορίων των οικισμών και των περιγραμμάτων των οικιστικών πυκνώσεων (συστάδες αυθαιρέτων στα δάση), προκειμένου να "περαστούν" στα υπόβαθρα του Ελληνικού Κτηματολογίου για τους δασικούς χάρτες, 76 δήμοι ουδέν έπραξαν.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποιώντας και τα ονόματα των δήμων, βάσει των στοιχείων του δημόσιου φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο" 45 δήμοι αδιαφόρησαν απολύτως, 16 ζήτησαν επανέκδοση ή εκ νέου ενεργοποίηση των κωδικών τους, αλλά μέχρι χθες δεν είχαν αναρτήσει κάτι, ενώ μόλις 15 ανταποκρίθηκαν, χωρίς όμως να έχουν εκπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών τους.

Το ΥΠΕΝ σημειώνει πως οι δήμοι δεν αξιοποίησαν ούτε την τελευταία παράταση που δόθηκε και "σήμερα, πέντε ημέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, υπάρχουν πολλοί δήμοι που είτε δεν έχουν οριοθετήσει τα οικιστικά περιγράμματα, είτε συνεχίζουν να παρουσιάζουν ιδιαίτερες ελλείψεις, παρ' ότι έχει ανακοινωθεί επανειλημμένως πως δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, αφού ήδη η διαδικασία ήταν ανοιχτή για δύο χρόνια για τις οικιστικές πυκνώσεις και οκτώ χρόνια για τα όρια οικισμών".

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση προσθέτοντας πως "θέλουμε να προχωρήσουμε τους δασικούς χάρτες, θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον νόμο των οικιστικών πυκνώσεων, αλλά η κωλυσιεργία των δήμων μάς καθυστερεί, παρά το ότι υπήρξε συμφωνία με την ΚΕΔΕ για τη συμβολή των δήμων. Από εδώ και πέρα, υπόλογοι στους πολίτες τους θα πρέπει να είναι οι ίδιοι οι δήμαρχοι». Όπως είναι γνωστό, τα όρια των οικισμών και τα περιγράμματα των οικιστικών πυκνώσεων εξαιρούνται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL