Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Εθνικό Συμβούλιο για την Οδική Ασφάλεια / e-Drive Academy για τους μαθητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικό Συμβούλιο για την Οδική Ασφάλεια / e-Drive Academy για τους μαθητές

Η οικοδόμηση μιας καθολικής, συστηματικής και συντονισμένης εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού στο θέμα της οδικής ασφάλειας τέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Οδική Ασφάλεια του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, μετά και την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων που κατασκευάστηκαν με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, προτεραιότητα είναι η κάθετη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Παράλληλα, προωθείται με συγκεκριμένες δράσεις ένας από τους κεντρικούς στόχους, που είναι η οικοδόμηση μιας καθολικής, συστηματικής και συντονισμένης εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πύλη (portal) e-Drive Academy, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για την ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία εμπεριέχει το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία του μαθήματος Οδικής Ασφάλειας, στα σχολεία της χώρας και τη χρονιά που πέρασε είχε εφαρμοστεί πιλοτικά σε εκατό σχολεία της Αττικής.

Όπως τόνισε η αρμόδια υφυπουργός Μ. Χρυσοβελώνη, εκτός του παραπάνω, στη συνεδρίαση "οι άξονες όπου αποφασίσαμε να κινηθούμε ενδεικτικά είναι: για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των χρηστών οδικού δικτύου, για την αύξηση της ικανότητας επιβολής των κανόνων οδικής ασφάλειας, για τη βελτίωση των υπηρεσιών παροχής πρώτων βοηθειών και μετατραυματικής περίθαλψης κ.ά.". Στην επόμενη συνεδρίαση, σύμφωνα με την υφυπουργό, "θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τα πρώτα αποτελέσματα - προτάσεις μιας ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς προς όφελος των πολιτών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL