Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ.Φωτίου: Μόνη απάντηση για τις πολιτικές του δημογραφικού η δωρεάν εγγραφή 165.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς

Eurokinissi

«Στόχος για το 2019-2020 είναι 165.000 παιδιά να είναι δωρεάν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς», σημείωσε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης χαρακτηρίζοντας ψέματα όσα λέει ο Κ.Μητσοτάκης ότι "μόλις βγω θα βάλω όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς", καθώς «δεν έχουμε βρεφονηπιακούς»

«Έχουμε ελπίδες ότι θα καλύψουμε τον αριθμό των 400 νέων βρεφονηπιακών σταθμών φέτος», δήλωσε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου προσθέτοντας ότι «είναι μία πρόβα τζενεράλε για τους 1.800 που πρέπει να ιδρύσουμε του χρόνου».

Η ίδια πρόσθεσε μιλώντας στο Κόκκινο ότι «στόχος μας για το 2019-2020 είναι 165.000 παιδιά να είναι δωρεάν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Αναφερόμενη σε παλαιότερη δήλωσή της ότι θα είναι 120.000 παιδιά στους βρεφονηπιακούς την επόμενη σχολική χρονιά, με την προσθήκη 400 νέων μονάδων, η Θ.Φωτίου σημείωσε ότι «από το περιβόητο spending review μας έδωσαν 15 εκατ. ευρώ για ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών. Φέτος τον Ιανουάριο μαζέψαμε όλους τους Δήμους στο υπουργείο. Τους είπαμε, ότι δεν πάμε να χτίσουμε καινούργιους, αυτό θέλει 3-4 χρόνια, αλλά σε ακίνητα δικά τους ή φορέων τους, όπου να κάνουν τις μετατροπές που επιβάλλει ο κανονισμός λειτουργίας. Χρειαζόμαστε και μπορούμε να επιδοτήσουμε 400 σταθμούς για 10.000 θέσεις επιπλέον, τους είπαμε και εξηγήσαμε όλη τη διαδικασία, την τρέξαμε και σήμερα έχουμε 150 Δήμους που το έκαναν ήδη και προχωρούν».

Η ίδια δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι δόθηκε άλλη μία παράταση, «ώστε να μπουν και οι Δήμοι που δεν μπήκαν».

«Βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν έχουμε. Αυτά που λέει ο Μητσοτάκης ότι "μόλις βγω θα βάλω όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς", βρίσκονται στη σφαίρα όχι της ουτοπίας, αλλά της μεγάλης ψευτιάς. Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρει ότι το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε βρεφονηπιακούς να βάλουμε τα παιδιά», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Δείτε όλα τα σχόλια