Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη αδικήματος για ανάρτηση στα social media (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη αδικήματος για ανάρτηση στα social media (Video)

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του μέλους της ομάδας «Ρουβίκωνας» που συνελήφθη έπειτα από ανάρτησή του κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ο κατηγορούμενος, που παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, έγραψε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Τον ΣΚΑΪ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω.. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του».

Να σημειωθεί ότι αναρίθμητα σχόλια σεξιστικά, ρατσιστικά, ναζιστικά, απειλητικά εναντίον της ζωής πολιτικών, κατάλυσης του πολιτεύματος, παρότρυνσης σε βία αναδύονται καθημερινά στα social media και δεν συνεπάγονται καμία ποινική δίωξη...

Το κράτος ισονομίας και δικαίου μάλλον ερωτηματικά αφήνει με την επιλεκτική και ενδεχομένως ιδεολογικά προσανατολισμένη,στάση του...

Μπορούμε να κρίνουμε την απόφαση της δικαιοσύνης, άλλωστε, και ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός είχε κρίνει αρνητικά την απόφαση της δικαιοσύνης για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή.

Στο θέμα αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου και ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης "υπάρχουν καθημερινά χιλιάδες αναρτήσεις στο fb και στην προσωπική μου σελίδα που απειλούν με κρεμάλες και δολοφονίες. Περιμένω από την Δικαιοσύνη να ενεργεί σε αυτά τα θέματα χωρίς δύο μέτρα και δύο σταθμά, με την ίδια ευσυνειδησία και ταχύτητα στην εφαρμογή του Νόμου"

Συντάκτης: avgi.gr

Αθώο το μέλος του Ρουβίκωνα για την ανάρτησή του στα social

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL