Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
"Ανένδοτο" για... δημοψήφισμα κήρυξαν Πατούλης, Τζιτζικώστας, Κυρίζογλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ανένδοτο" για... δημοψήφισμα κήρυξαν Πατούλης, Τζιτζικώστας, Κυρίζογλου

Θεσσαλονίκη: «Ανένδοτο» αγώνα κατά της κυβέρνησης και της συμφωνίας για το ονοματοδοτικό ζήτημα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κήρυξαν χθες από τη Θεσσαλονίκη οι «γαλάζιοι» περιφερειάρχες και δήμαρχοι, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γιώργο Πατουλη και τον Λάζαρο Κυρίζογλου να μπαίνουν «μπροστάρηδες».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ζήτησαν εκ νέου δημοψήφισμα για τη συμφωνία, ενώ κάλυψαν πολιτικά τα ακροδεξιά στοιχεία που δημιούργησαν τα επεισόδια στις Πρέσπες, παρά το γεγονός ότι τα απομόνωσαν όσοι και όσες πήγαν για να διαδηλώσουν ειρηνικά την πεποίθησή τους ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» και δεν δέχονται να υπάρχει αυτό το όνομα ή παράγωγό του στην ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ενθαρρυμένοι και από την κεντρική γραμμή του κόμματός τους, της Ν.Δ., ανακοίνωσαν ότι ως «άρχοντες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνουν δράση για να μην επικυρωθεί από την Ελλάδα η συμφωνία, χωρίς ωστόσο να εξηγήσουν πώς σκοπεύουν να το πετύχουν.

«Η Αυτοδιοίκηση στη Μακεδονία και σε όλη τη χώρα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε αυτή η συμφωνία να μην επικυρωθεί ποτέ. Η ώρα της ευθύνης για όλους έχει ξεκινήσει» είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη συμφωνία και κάλεσε δημάρχους και δημοτικά συμβούλια που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Περιφέρειάς του σε κοινή συνεδρίαση, την ερχόμενη Τετάρτη, για να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους.

Ο Γ. Πατούλης, που εσχάτως προσχώρησε στο στρατόπεδο των σύγχρονων «μακεδονομάχων», υποστήριξε ότι κάθε μέρα που περνά «αποθρασύνονται και φανερώνουν τις πραγματικές τους αλυτρωτικές προθέσεις όχι μόνο οι γείτονές μας, αλλά και τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που στο παρελθόν πρωτοστατούσαν σε πρωτοβουλίες αλυτρωτισμού». Επιτέθηκε στον ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά, ενώ κατήγγειλε την αστυνομία για «αδικαιολόγητη βία» εις βάρος πολιτών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή των Πρεσπών, την περασμένη Κυριακή, προσθέτοντας ότι «κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL