Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Thessaloniki Pride "άκρως οικογενειακό..."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Thessaloniki Pride "άκρως οικογενειακό..."

Θεσσαλονίκη: «Άκρως Οικογενειακόν» είναι ο τίτλος και το γενικό σύνθημα της φετινής έβδομης διοργάνωσης του Thessalonikh Pride, του φεστιβάλ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που έχει τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε αύριο και, όπως φαίνεται και από τον τίτλο της διοργάνωσης, θα είναι εστιασμένες στο θέμα της οικογένειας, ενώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος συνεχίζει να είναι η θεσμοθέτηση μέτρων προστασίας και η νομική κατοχύρωση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων τόσο σε επίπεδο τεκνοθεσίας όσο και στη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου των έγγαμων τρανς ανθρώπων.

Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χθες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο δήμος στήριζε και θα στηρίζει το Pride και η απόδειξη είναι ότι καταφέραμε να κάνουμε την πόλη πρωτεύουσα του Euro Pride 2020». Σημείωσε ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας «έχει συντηρητικές απόψεις», οι οποίες εκδηλώνονται «με βία ή κοροϊδία, κινήσεις όχι επαινετικές» για να επισημάνει πως «όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις και ο δήμος τάσσεται υπέρ της θεσμικής αποκατάστασης των ατόμων αυτών». Υποστήριξε ότι τόσο με το Thessaloniki Pride όσο και με τη διοργάνωση του Euro Pride το 2020 η πόλη προβάλλεται ως τουριστικός προορισμός και όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει φόβος επεισοδίων το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της πορείας, απάντησε ότι «το πρόβλημα των αντιφρονούντων που εκφράζεται με βία πάντα υπάρχει και είναι δουλειά της αστυνομίας να προστατεύσει την τάξη».

Να αφήσουμε την πόλωση

Από την πλευρά του, ο Θάνος Βλαχογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride, κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν πίσω «τη μιζέρια και την κοινωνική πόλωση που μαστίζει αυτή την πόλη». Χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως «το μεγαλύτερο φεστιβάλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή των Βαλκανίων» και υποστήριξε ότι η φιλοξενία του Euro Pride 2020 θα λειτουργήσει ως «μοχλός πίεσης για την εκπλήρωση των αιτημάτων της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το «παρών» ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών Νίκος Φωτίου, ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Μπαρμπουνάκης και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) Τάσος Ζαφίρης.

Εκδήλωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, σήμερα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει, στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου. Συζητάμε για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών», με ομιλητές την Θεοφανώ Παπαζήση, ομότιμη καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ και μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου, τον παιδοψυχίατρο Μανώλη Φαϊτάκη και τον πρόεδρο Σύμπραξης για το Κοινωνικό Φύλο Νίκο Χατζητρύφων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL