Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
«Λευκός καπνός» για την συνέχιση της λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Λευκός καπνός» για την συνέχιση της λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Για τις πρωτοβουλίες και τη μεσολάβηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ) ενημέρωσαν την Γερμανίδα ευρωβουλευτή και πρώην συμπρόεδρο των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς, χθες στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου.

Το ΜΚΙΕ θα έπρεπε, όπως όλες οι δομές που στεγάζονται στο χώρο του Ελληνικού, να εκκενώσουν το χώρο έως τις 21 Ιουνίου, ως υποχρέωση της Κυβέρνησης για τις εκκρεμείς δράσεις της συμφωνίας με τους δανειστές, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, θέλοντας οπωσδήποτε να στηρίξει το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΜΚΙΕ, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς με τους οποίους συμφωνήθηκε το ΜΚΙΕ να παραμείνει προς το παρόν στο χώρο λειτουργίας του.

Παράλληλα, λαμβάνοντας μεν υπόψη τις υποχρεώσεις της, η ελληνική κυβέρνηση, διερευνά όλες τις δυνατότητες για την μετεγκατάσταση του ΜΚΙΕ το συντομότερο δυνατόν, σε κατάλληλο χώρο, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές του. Όλες οι εναλλακτικές θα συζητηθούν με το ΜΚΙΕ προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Η κα Χαρμς, η οποία ανήκει σε ομάδα Γερμανών που στηρίζουν το ΜΚΙΕ από το Αμβούργο και τις Βρυξέλλες: «Φίλοι και υποστηρικτές του Ελληνικού» έδειξε ιδιαίτερη ικανοποίηση από τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ευχαρίστησε τους Έλληνες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση και τη στήριξή τους. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκαν να την ενημερώσουν για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL