Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
Στην Άμφισσα χειροκρότησαν τον φονιά της 13χρονης Γιαννούλας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Άμφισσα χειροκρότησαν τον φονιά της 13χρονης Γιαννούλας

Μπορεί ένα χειροκρότημα να ματώσει καρδιές; Ναι, μπορεί, μπορεί και να τονίσει τον ρατσισμό που η ελληνική κοινωνία εκφράζει όταν αναφέρεται στους Ρομά συμπολίτες μας, να φανερώσει ό,τι χειρότερο μπορεί να κρύβεται μέσα αυτή την κοινωνία, μια αποκτήνωση που θεωρεί ότι κάποιες ζωές αξίζουν λιγότερο από άλλες.

Χθες το χειροκρότημα εμφανίστηκε να επικροτεί την ανθρωποκτονία ενός 13χρονου κοριτσιού Ρομά από τα χέρια ενός μη Ρομά Έλληνα που πριν από μια εβδομάδα μπήκε με μια καραμπίνα στον καταυλισμό Ρομά στην Άμφισσα και άρχισε να πυροβολεί κατά κάποιων νεαρών Ρομά με τους οποίους είχε τσακωθεί νωρίτερα. Η 13χρονη Γιαννούλα έπεσε νεκρή χωρίς να φταίει σε τίποτα, χωρίς να προλάβει καν να καταλάβει τι της συνέβη και χθες καμιά εικοσαριά κάτοικοι της Άμφισσας -αδιάφορο αν ήταν γνωστοί ή όχι του δράστη- βρέθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οδηγούνταν ο 34χρονος δράστης για να απολογηθεί και τον χειροκρότησαν στεκόμενοι απέναντι -σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ- από τους γονείς και συγγενείς της 13χρονης Γιαννούλας! Ναι, απέναντι από μια χαροκαμένη μάνα σήκωσαν τα χέρια τους και χειροκρότησαν τον άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της.

Κατά τα άλλα, ο 34χρονος δράστης πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του Πέτρου Μαντούβαλου στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, εμφανίζεται μετανιωμένος και ισχυρίζεται ότι το κορίτσι βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL