Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδοτούμενες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς

Από σήμερα και για τις επόμενες είκοσι ημέρες, οι γονείς θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις επιδοτούμενες θέσεις στους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) προκειμένου τη νέα σχολική χρονιά να φιλοξενηθούν περί τα 110.000 βρέφη και νήπια. Ενώ οι δήμοι που δεν έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα για τη δημιουργία νέων νηπιαγωγείων θα μπορούν να εντάξουν στις δημοτικές δομές παιδικής φροντίδας και παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών. Για το πρόγραμμα έχουν εξασφαλισθεί 205 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, δικαιούχοι του κουπονιού είναι οι γονείς με χαμηλό και μεσαίο οικογενειακό εισόδημα, που απασχολούνται με ελαστικές μορφές εργασίας ή είναι άνεργοι ή είναι αορίστου εργασίας ή αυταπασχολούμενοι. Επίσης λαμβάνεται υπ’ όψιν η οικογενειακή κατάσταση και το ποσοστό αναπηρίας. Κάθε βρέφος έως 2,5 ετών επιχορηγείται με 2.375 ευρώ ή 2.945 ευρώ εάν συμπεριλαμβάνεται η σίτιση. Κάθε προνήπιο επιχορηγείται με 1.805 ευρώ ή με 2.375 ευρώ εάν συμπεριλαμβάνεται η σίτιση. Για προνήπια με αναπηρία η επιδότηση είναι της τάξεως των 5.000 ευρώ. Για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης η επιχορήγηση είναι 1.330 ευρώ, ενώ για τα κέντρα για τη φροντίδα των παιδιών με αναπηρία η επιχορήγηση είναι 5.000 ευρώ.

Τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους θα εκδοθούν στις αρχές Ιουλίου. Ενώ οι οριστικοί πίνακες εκτιμάται, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΕΤΑΑ, ότι θα εκδοθούν περί τις 20 Ιουλίου.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια