Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Π. Σκουρλέτης: Ανοικτός σε προτάσεις για τον Κλεισθένη Ι έως την τελευταία στιγμή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Ανοικτός σε προτάσεις για τον Κλεισθένη Ι έως την τελευταία στιγμή

“Μέχρι την τελευταία στιγμή είμαστε ανοιχτοί σε δημιουργικές και γόνιμες προτάσεις”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τους εκπροσώπους των παρατάξεων για το νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι” που πρόκειται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στην Βουλή. Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός αναμένεται να καταθέσει το πλήρες κείμενο, που θα περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός χαρακτήρισε “αδιαπραγμάτευτη” την απλή αναλογική. Δεσμεύτηκε όμως να εξετάσει επιμέρους τροποποιήσεις με βάση τις “γόνιμες” παρατηρήσεις που έχει δεχθεί από δημάρχους. Μεταξύ αυτών είναι η απόσυρση της διάταξης κατά την οποία η υπηρεσία πρασίνου θα υπαγόταν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Ύστερα από την τεκμηρίωση που κατέθεσε η συντριπτική πλειονότητα των δημάρχων, η διάταξη δεν θα τροποποιηθεί και άρα η υπηρεσία δεν θα πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, όπως ήταν και πριν.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των αιρετών ζητώντας εκ νέου την απόσυρση του νομοσχεδίου με κυρίαρχο ζήτημα την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Ο δε πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης δήλωσε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης, αφού όπως υποστήριξε δεν υπάρχουν “σοβαρές” αλλαγές στο νομοσχέδιο. Έκανε λόγο για νομοσχέδιο που αποσκοπεί στον “υπερσυγκεντρωτισμό” του κράτους που θα οδηγήσει στην καταστροφή της αυτοδιοίκησης.

Την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κ. Αγοραστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL