Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Σε κλοιό "σκουπιδιών" η Φιλαδέλφεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε κλοιό "σκουπιδιών" η Φιλαδέλφεια

Αδιαφορώντας για τις εργώδεις προσπάθειες της δημοτικής αρχής Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλου προκειμένου να απομακρυνθεί σε άλλο χώρο το αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων που σήμερα βρίσκεται σε οικόπεδο όμορο με το γήπεδο της ΑΕΚ, περί τους τριάντα οπαδούς της ομάδας έχουν καταλάβει τον χώρο από την Παρασκευή εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων και των εργαζομένων καθαριότητας, με συνέπεια η αποκομιδή απορριμμάτων της πόλης να γίνεται κατά 60%. Οι οπαδοί ζητούν μάλιστα την κατεδάφιση των υποδομών του αμαξοστασίου, ενώ είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή έχει βρει άλλον χώρο για μετεγκατάσταση. Χθες, μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης ενέκρινε 10,41 εκατ. ευρώ για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων του δήμου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την αγορά οικοπέδου σε βιομηχανική ζώνη.

Κατά τα φαινόμενα, η κινητοποίηση των οπαδών επήλθε μετά από εξώδικο της Δικέφαλος Α.Ε. και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ προς τον δήμο με την αξίωση να κατεδαφίσει το αμαξοστάσιο, εκτελώντας την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, αφού οι εγκαταστάσεις που λειτουργούν εκεί από το 1981 ουδέποτε αδειοδοτήθηκαν. Την προηγούμενη εβδομάδα δύο κάτοικοι κατήγγειλαν παράνομες εργασίες και πολεοδομική παράβαση μέσα στο αμαξοστάσιο, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γ. Ανεμογιάννη και τέσσερις εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας. Οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι και πρόκειται να ανακριθούν τις επόμενες ημέρες. Οι δε “παράνομες” εργασίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Ανεμογιάννη, αφορούσαν τη “δημιουργία ζώνης πυροπροστασίας για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων του εργοταξίου”.

Να σημειωθεί ότι το αμαξοστάσιο δεν αποτελεί έκταση που ανήκει στην Δικέφαλος Α.Ε. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι και δεν εμποδίζει το εργοτάξιο για την ανέγερση του γηπέδου.

Και όλα αυτά ενώ τον προηγούμενο μήνα ο δήμαρχος Αρ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι εκκρεμούσε η έγκριση χρηματοδότησης από το υπουργείο Οικονομίας προκειμένου να γίνει η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου, όπως και έγινε μόλις χθες. Παρ’ όλα αυτά οι οπαδοί επιμένουν στην κατάληψη, ενώ είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ έχει ζητήσει από το ΟΑΚΑ παράταση της παραμονής έως το 2021. Την ίδια στιγμή η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται μετ’ εμποδίων και τα οχήματα είναι σταθμευμένα έξω από το αμαξοστάσιο, παρά τις διαρκείς εκκλήσεις του δημάρχου για αποχώρηση των καταληψιών ζητώντας ακόμη και την παρέμβαση του πρωθυπουργού, όσο και των αρμόδιων υπουργών προκειμένου να “τερματιστεί άμεσα και ειρηνικά ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου και να επιστρέψει η πόλη στην κανονικότητά της”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL