Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Δίμηνη περίοδος διαβούλευσης για τον Κλεισθένη 1"

Διευκρινίσεις από το ΥΠΕΣ προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενη παρανόηση ως προς τη διάρκεια διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου «Κλεισθένης 1»

«Η θέση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, όπως εκφράστηκε με συνεντεύξεις, δημόσιες δηλώσεις και ομιλίες των τελευταίων ημερών, είναι σαφής. Μέχρι και την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, στην πράξη εξασφαλίζεται το δίμηνο περιθώριο που έχουν ζητήσει οι αυτοδιοικητικοί φορείς, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους».

Τα παραπάνω αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενη παρανόηση ως προς τη διάρκεια διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου «Κλεισθένης 1», για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ, όπου με γινόταν λόγος για «πρώτη υπαναχώρηση του ΥΠΕΣ, μετά την καθολική κατακραυγή, τόσο της ουσίας του νομοσχεδίου, όσο και της αντιδημοκρατικής απόπειρας της κυβέρνησης να το προωθήσει με διαδικασίες εξπρές, χωρίς κανένα σοβαρό θεσμικό διάλογο».

Όπως αναφέρουν από το ΥΠΕΣ, στη βάση αυτή της εκτίμησης, στη συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Θεωρώ ότι εξασφαλίζεται η δίμηνη περίοδος διαβούλευσης και συζήτησης που ζητούν οι φορείς των αιρετών, οπότε υπάρχει ικανός χρόνος να εξετάσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο