Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Δίωξη συνδικαλιστών γιατί κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίωξη συνδικαλιστών γιατί κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση!

Με συνδικαλιστικές διώξεις κατά συναδέλφων τους που τόλμησαν να υπερασπιστούν εργαζόμενη η οποία κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση εναντίον της απάντησε η προσκείμενη στην ΠΑΣΚ πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΤΕ) επικαλούμενη νομικίστικα προσχήματα.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι η εν λόγω εργαζόμενη, η οποία «τόλμησε» να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση εναντίον της, «διώκεται» διαρκώς από τη διοίκηση της ΤτΕ, με διαρκείς μεταθέσεις και υποβαθμίσεις της θέσης της.

Το περιστατικό στο ΣΕΠΕ κατήγγειλαν μέλη του Δ.Σ. που ανήκουν στην Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία και τα οποία στη συνέχεια δέχτηκαν ποινή (!) αφαίρεσης ημερομισθίων από την πασοκική πλειοψηφία του Συλλόγου.

Αναλυτικά, η πλειοψηφία, επικαλούμενη νομικίστικο πρόσχημα, αποφάσισε να ζητήσει την επιβολή ποινής (αφαίρεση τριών ημερομισθίων) στους δύο συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Συνεργασίας επειδή εκ παραδρομής γράφτηκε στο σχετικό δελτίο του ΣΕΠΕ ότι εκπροσωπούν συνολικά τον ΣΥΤΕ και όχι την Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία, καταλογίζοντάς τους δηλαδή «αντιδεοντολογική συμπεριφορά»!

Με άλλα λόγια, αντί η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου τους να σταθεί στην ουσία, ότι δηλαδή οι δύο εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στάθηκαν αρωγοί σε εργαζόμενη που ζήτησε τη βοήθειά τους, τιμωρούνται με νομικίστικα προσχήματα.

Να σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα με την Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία, εντύπωση προκαλεί η στάση του ίδιου του διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα, ο οποίος τηρεί σιγήν ιχθύος για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL