Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
"Καμία σχέση με τα διπλά και τριπλά ΑΦΜ η τροπολογία για το ανεκχώρητο της χρηματοδότησης των κομμάτων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Καμία σχέση με τα διπλά και τριπλά ΑΦΜ η τροπολογία για το ανεκχώρητο της χρηματοδότησης των κομμάτων"

Η τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων που ψηφίστηκε πρόσφατα δεν έχει καμία σχέση με το βούλευμα των εισαγγελέων για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και τα «διπλά και τριπλά ΑΦΜ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου.

Ο Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «ερμηνευτική διάταξη» που ζητήθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών τονίζοντας ότι δεν δίνει καμία δυνατότητα για περαιτέρω δανεισμό των υπερχρεωμένων κομμάτων.

Ο Π. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι με την τροπολογία δεν αυξήθηκε στο 50% το ακατάσχετο ποσό της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα, ποσοστό που παραμένει στο 10% προκειμένου να πληρώνονται οι εισφορές των εργαζομένων των κομμάτων ή τα νοίκια των γραφείων τους.

Αυτό που αυξήθηκε στο 50% είναι το ανεκχώρητο της κρατικής χρηματοδότησης, δηλαδή το ποσό που μπορεί να εκχωρηθεί στις τράπεζες προκειμένου να λάβει δάνειο. Ο Π. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για τα «κόκκινα» δάνεια των κομμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL