Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Αρνητική η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοση του Τούρκου Ali Ercan Gokoglou
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρνητική η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοση του Τούρκου Ali Ercan Gokoglou

Απορριπτική ήταν η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας για την έκδοση στη Τουρκία του Ali Ercan Gokoglou, o οποίος συνελήφθη στις 28 Νοεμβρίου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα μαζί με άλλους 8 συμπατριώτες του.

Η Ελλάδα καλείται να εκδώσει τον Ali Ercan Gokogklou με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο της Τουρκίας, ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, υπάρχει καταδίκη ποινής φυλάκισης 6,3 ετών για αδίκημα του 1999. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο Gokoglou διώκεται από τις τουρκικές Αρχές για τις πολιτικές του πράξεις, αλλά και διότι ήταν μέλος του Συλλόγου Γονέων Πολιτικών Κρατουμένων στην Τουρκία (ΤΑΥΑD).

O Ali Ercan Gokoglou υποστήριξε στο δικαστήριο πως εργαζόταν στην Τουρκία ως αρθρογράφος σε πολιτικά περιοδικά και πως έφυγε από τη χώρα «λόγω της πολιτικής κατάστασης». Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ υποστήριξε ότι φοβάται για τη ζωή του εφόσον επιστρέψει.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην υπάρξει έκδοση στην Τουρκία του 50χρονου Τούρκου με το σκεπτικό ότι «δεν υπάρχουν τα εχέγγυα για να δικασθεί δίκαια», με το Συμβούλιο Εφετών να γνωμοδοτεί να μην εκδοθεί στην Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL