Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θέλει να καταθέσει το στέλεχος της Siemens Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ για το C4i

Μετά από αίτημα του κ. Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter, το Συμβούλιο Εφετών αντικατέστησε με όρους το ένταλμα προσωρινής κράτησης που του έχει επιβληθεί για υπόθεση της Siemens, ώστε ο κατηγορούμενος να μπορέσει να εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη -ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη

Πρόθεση να εμφανιστεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των ολυμπιακών Αγώνων C4i, εκδήλωσε το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, κατηγορούμενος ήδη στην δίκη για την κύρια υπόθεση των "ωφέλιμων πληρωμών" της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα .

Μετά από αίτημα του κ. Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter, το Συμβούλιο Εφετών αντικατέστησε με όρους το ένταλμα προσωρινής κράτησης που του έχει επιβληθεί για υπόθεση της Siemens, ώστε ο κατηγορούμενος να μπορέσει να εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη -ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη , ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση της  ανάθεσης της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων .

Οι Εφέτες σε αντικατάσταση  του εντάλματος προσωρινής κράτησης όρισαν τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ .

Η προσωρινή κράτηση είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση του επίμαχου συστήματος ασφαλείας και συγκεκριμένα για το σκέλος σχετικά με την παραλαβή του C4i , ανάκριση που περατώθηκε πρόσφατα.

Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του κατηγορουμένου, υπηκόου και κατοίκου Γερμανίας ,δεν μπορούσε να εκτελεστεί  με βάση τις αποφάσεις της Γερμανικής δικαιοσύνης . Επιπλέον συνυπολόγισε ότι ο κ. Κουτσενρόιτερ δεν έχει αδιαφορήσει για την εδώ ποινική διαδικασία αλλά έχει ορίσει πληρεξούσιο δικηγόρο στην δίκη για την κύρια υπόθεση της Siemens .
 
Η χρηματική εγγύηση ορίστηκε να γίνει με καταβολή σε μετρητά ή με εγγυητική επιστολή εντός δέκα ημερών από την επίδοση του βουλεύματος.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο