Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης στη Φαβέλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης στη Φαβέλα

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να είχε σπεύσει να δηλώσει ότι δεν έχει καμία σχέση με την τελευταία επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά μια από τις δικηγόρους της οικογένειας Φύσσα, η Ελευθερία Τσοματζόγλου, ωστόσο η αστυνομική έρευνα δείχνει τη Χρυσή Αυγή και δύο πρωτοπαλίκαρά της.

Χθες αστυνομικές πηγές επιβεβαίωναν ότι έχουν ταυτοποιηθεί δύο άνδρες, ένας 31χρονος και ένας 26χρονος, με τον πρώτο μάλιστα να θεωρείται πρωτοκλασάτο στέλεχος της Χ.Α. Αναλυτικότερα, η δικογραφία που σχηματίστηκε για την επίθεση ομάδας ακροδεξιών κρανοφόρων στις 25 Φεβρουαρίου στη Φαβέλα κατά την οποία τραυματίστηκαν 4 άτομα, εκ των οποίων η μία ήταν η δικηγόρος της οικογένειας του Π. Φύσσα, περιέχει τα ονόματα των δύο αυτών στελεχών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 26χρονος είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης στον Πειραιά ενώ ο 31χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παράνομη οπλοφορία, ήταν μάλιστα μια από τις πρώτες συλλήψεις μετά τη δολοφονία Φύσσα. Επιπλέον ο 31χρονος φέρεται να είναι και ο κοινός κρίκος με την επίθεση εναντίον της δικηγόρου της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Ευγενίας Κουνιάκη τον περασμένο Νοέμβριο σε στάση τρόλεϊ, λίγα μέτρα μακριά από το Εφετείο. Η δικηγόρος τον είχε αναγνωρίσει ως έναν από τους δράστες του τότε περιστατικού.

Για την επίθεση στη Φαβέλλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 26χρονος είχε αναγνωριστεί από μάρτυρες, ενώ ο 31χρονος ταυτοποιήθηκε από δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης. Όπως είχε τονιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο, η επίθεση στη Φαβέλα είχε πολλές ομοιότητες με την επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών στο στέκι Αντίπνοια, υπόθεση η οποία επίσης έχει συσχετιστεί με τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα όπως είχε δηλώσει η Ελευθερία Τομπαζόγλου στην επίθεση στη Φαβέλα οι δράστες φώναξαν: «...Θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε σήμερα!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL