Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας καταδίκασε η Ύπατη Αρμοστεία

«Ανησυχούμε πολύ για τη θρασύτατη επίθεση που είχε ως στόχο ανθρώπους σε ευάλωτη θέση σε μια πολυσύχναστη περιοχή της πόλης. Καλούμε για τη λήψη μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και όσων τους στηρίζουν, απέναντι σε ρατσιστικές επιθέσεις»

Την απερίφραστη καταδίκη της για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία, κάνοντας παράλληλα έκκληση για διαρκή προστασία, στήριξη και αλληλεγγύη με τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

«Η χθεσινή απαράδεκτη επίθεση στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της αφγανικής Κοινότητας στην πολυσύχναστη περιοχή της Ομόνοιας είχε αποτέλεσμα σημαντικές υλικές ζημιές, αλλά ευτυχώς όχι τραυματισμούς. Παρόλα αυτά, λίγο πριν την επίθεση υπήρχαν άνθρωποι στα γραφεία, ανάμεσά τους και παιδιά. Μια εξτρεμιστική οργάνωση, όπως αναφέρεται, έχει αναλάβει την ευθύνη για τη ρατσιστική επίθεση, η οποία έγινε μία ημέρα μετά τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ύπατη Αρμοστεία.

Ακόμη ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλερκ υπογράμμισε: «Ανησυχούμε πολύ για τη θρασύτατη επίθεση που είχε ως στόχο ανθρώπους σε ευάλωτη θέση σε μια πολυσύχναστη περιοχή της πόλης. Καλούμε για τη λήψη μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και όσων τους στηρίζουν, απέναντι σε ρατσιστικές επιθέσεις».

Τέλος η Ύπατη Αρμοστεία επισημαίνει ότι «ανησυχεί για παρόμοιες επιθέσεις καθώς και για την αισθητή αύξηση ξενοφοβικών αισθημάτων κατά προσφύγων και μεταναστών. Ωστόσο παραμένει ενθαρρυντική η αλληλεγγύη και η υποστήριξη προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις