Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κανένα ίχνος των αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι

Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου

Με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα και κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς από το πρωί της Κυριακής πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή επιτρέπουν να επιχειρούν μόνο το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει εντοπιστεί κανένας αγνοούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ξύλινο μηχανοκίνητο ανοιχτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν κατά δήλωση των διασωθέντων, πιθανότατα 22 πρόσφυγες, ανατράπηκε και στη συνέχεια βυθίστηκε με αποτέλεσμα 16 άτομα, ανάμεσά τους και 7 παιδιά εκ των οποίων το ένα βρέφος, να χάσουν τη ζωή τους.

Μόνο τρεις (δυο γυναίκες και ένας άνδρας) κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν σώοι στις ακτές του Αγαθονησίου και από αυτούς να γίνει γνωστή η νέα τραγωδία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μέτωπο στην Ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό

Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με τις ευθύνες της για το προσφυγικό. Ευθύνες στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε, όχι λόγω του μεγέθους των προσφυγικών ροών ή των δυσκολιών στη διαχείρισή τους, αλλά...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο