Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Τραυματισμοί και συλλήψεις έξω από συμβολαιογραφείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραυματισμοί και συλλήψεις έξω από συμβολαιογραφείο

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μελών συλλογικοτήτων κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους, όπου τραυματίστηκαν πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας φωτορεπόρτερ.

Οι τρεις προσαγωγές που έγιναν νωρίς το απόγευμα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης πραγματοποίησε η ΛΑΕ.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων. Παράλληλα σημειώνει ότι αναφέρθηκαν τραυματισμοί τεσσάρων αστυνομικών και ενός ιδιώτη.

Ανακοίνωση-καταγγελία για την επίθεση εις βάρος του φωτορεπόρτερ εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ, στην οποία τονίζει τα εξής:

«ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΌ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒIΑ ΤΡΑΒΑ

»Πόσες φορές θα πρέπει να καταγγείλουμε τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους φωτορεπόρτερ; Πόσες φορές θα πρέπει να ζητήσουμε από τους φρουρούς του νόμου και της τάξης να σέβονται το νόμο όταν ασκούν τα καθήκοντά τους; Πόσες φορές θα ακούσουμε καθησυχαστικές δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας; Θα πρέπει επομένως να δεχτούμε ότι η αστυνομία είναι συστηματικά απείθαρχη και ανεξέλεγκτη;

»Η ΕΦΕ καταγγέλλει τον σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα φωτορεπόρτερ από μέλος διμοιρίας ΜΑΤ κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενάντια στους πλειστηριασμούς, στο κέντρο της Αθήνας. Ο συνάδελφος είναι τώρα στο νοσοκομείο και στεκόμαστε όλοι δίπλα του αλληλέγγυοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL