Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Γ.Σταθάκης: Την επόμενη εβδομάδα σε λειτουργία η α' φάση ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Σταθάκης: Την επόμενη εβδομάδα σε λειτουργία η α' φάση ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επισήμως η λειτουργία της πρώτης φάσης ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο, που περιλαμβάνει τη σύνδεση με υποβρύχιο καλώδιο της Σύρου με το Λαύριο, καθώς και με τα νησιά Πάρο, Μύκονο και Τήνο, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, στο 4ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Σουηδίας, που διοργάνωσε το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας, τονίζοντας ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει τεθεί ο στόχος μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 30% έως το 2030 και ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με «βαριά παράδοση περιβαλλοντικής προστασίας» και άρα αναμενόμενο είναι να πρωταγωνιστεί σε αυτού του είδους τις προσπάθειες.

Παράλληλα, ο Γ.Σταθάκης περιέγραψε δράσεις που έχουν δρομολογηθεί με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, σε τομείς όπως η κατοικία και οι μεταφορές.

Στο πλαίσιο του πρώτου τομέα εντάσσεται το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ» το οποίο, όπως παραδέχτηκε ξεκίνησε με πολλά προβλήματα που όμως θα επιλυθούν. Θα ακολουθήσει ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα, με την αξιοποίηση πόρων 2 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων κτιρίων, το οποίο θα συμπεριλάβει ένα πολύ μεγάλο αριθμό σχολείων, νοσοκομείων κι άλλων δημόσιων κτιρίων.

Σε ό, τι αφορά τον τομέα των μεταφορών, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η ελληνική ναυτιλία η οποία ήδη εξετάζει προωθημένα προγράμματα αντικατάστασης ή εξοικονόμησης του πετρελαίου που καταναλώνουν σήμερα τα πλοία, τονίζοντας παράλληλα τις τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται ώστε τα λιμάνια να αποτελέσουν μέρος αυτής της μετάβασης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL