Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Όλ.Γεροβασίλη: Η Ελλάδα της ψηφιακής εποχής έχει ισότιμη συμμετοχή στις παγκόσμιες προκλήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλ.Γεροβασίλη: Η Ελλάδα της ψηφιακής εποχής έχει ισότιμη συμμετοχή στις παγκόσμιες προκλήσεις

H ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα με έμφαση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί τη βάση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε χαιρετισμό της σε συνέδριο του ΤΕΕ για την ψηφιακή τεχνολογία.

«Η Ελλάδα της ψηφιακής εποχής, δεν είναι μόνο η Ελλάδα πέρα από την επιτροπεία. Είναι η σύγχρονη Ελλάδα της ισότιμης συμμετοχής στις παγκόσμιες προκλήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Η Όλ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε καινοτόμο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα το Κυβερνητικό Υπολογιστικό Νέφους του Δημοσίου (G-Cloud), καθώς η λειτουργία του κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες που ηγούνται της Πληροφορικής Δημόσιου Τομέα.

Αναφερόμενη στο πεδίο των ανοιχτών δεδομένων (open data), η ίδια σημείωσε ότι μέχρι σήμερα 265 φορείς (η πλειοψηφία των υπουργείων και των Περιφερειών, το σύνολο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και το 1/3 των δήμων) έχουν πλέον ενταχθεί στο Μητρώο και έχουν αναρτηθεί 6.559 σύνολα δεδομένων.

Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υλοποιούνται έργα ψηφιακής υποδομής, ανάμεσά τους η κεντρική υποδομή ανταλλαγής εγγράφων («Document Management System») μεταξύ των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, προϋπολογισμού 22,4 εκατ. ευρώ, ώστε στα τέλη του 2018 να σταματήσει η διακίνηση εγγράφων σε έντυπη μορφή.

Για τον λόγο αυτόν, τόνισε ότι προωθείται ήδη η χρήση των ψηφιακών υπογραφών στο Δημόσιο, με στόχο την ηλεκτρονική διακίνηση ψηφιακά πλέον υπογεγραμμένων εγγράφων.

Έως σήμερα έχουν εκδοθεί και είναι σε ισχύ 54.913 ψηφιακά πιστοποιητικά για δημοσίους υπαλλήλους, ιδιώτες και επιχειρήσεις κι επαγγελματικές ομάδες.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε, επίσης, ότι σε τελική φάση έγκρισης βρίσκεται το έργο για τις απλουστεύσεις διοικητικών διαδικασιών προς ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προϋπολογισμού 720.000 ευρώ, με έμφαση στις αδειοδοτήσεις 279 επαγγελματικών ομάδων.

Ταυτόχρονα, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι τον Απρίλιο αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία για την ψηφιακή αναβάθμιση των ΚΕΠ με τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), ενώ προετοιμάζεται και η «Εθνική Πύλη για την Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας», καθώς ολοκληρώνεται το τεχνικό δελτίο του έργου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL