Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Συνεχίζονται οι έρευνες για ασύλληπτα μέλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι έρευνες για ασύλληπτα μέλη

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για εντοπισμό πιθανώς ασύλληπτων μελών της Combat18 και των Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών, ομάδες στις οποίες φέρονται να ανήκουν οι 11 εν τέλει συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε την Τρίτη και αποκάλυψε εκρηκτικές ύλες και όπλα μαζί με σβάστικες και άλλα ακροδεξιά και ναζιστικά σύμβολα.

Χθες το πρωί ανακοινώθηκε από την αστυνομία ότι η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε ακόμα 2 άτομα που μαζί με τους πρώτους 3 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν 4 ακόμα άτομα, ανάμεσα στους οποίους ένας ανήλικος, για πλημμελήματα όπως παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν 10 κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής, μια στα Ιωάννινα και μια στις Σέρρες, ενώ σύμφωνα με πηγές ο "αρχηγός" φέρεται να είναι ο συλληφθείς από τα Ιωάννινα.

Θυμίζουμε ότι κατά τις έρευνες σε οκτώ σπίτια υπόπτων και προσαχθέντων σε Αθήνα και επαρχία η αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε: "Πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία, βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, αντιασφυξιογόνο μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών".

Οι αρχές θεωρούν ότι η ομάδα ευθύνεται για τουλάχιστον 30 επιθέσεις σε αντιφασιστικά στέκια, όπως το Δίστομο, την Αντίπνοια, στέκια αντιεξουσιαστών, ένα κοινωνικό παντοπωλείο, μια βιβλιοθήκη αλλά και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μενίδι. Άλλωστε και οι δύο ομάδες, που εδώ και ένα μήνα είχαν ανακοινώσει την "αποκλειστική τους συνεργασία", αναλάμβαναν τις ευθύνες για επιθέσεις με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, οι οποίες μάλιστα περιλάμβαναν και βίντεο.

Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή τους στην παλαιότερη, την πρώτη επίθεση εναντίον του ελεύθερου κοινωνικού χώρου Φαβέλα στον Πειραιά, τον Μάρτιο του 2017, όταν πρωτοάνοιξε ο χώρος. Για εκείνη την επίθεση την ευθύνη είχαν αναλάβει στην ιστοσελίδα τους οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ). Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2018 η αντιτρομοκρατική και πάλι είχε συλλάβει 4 νεαρούς για την εμπρηστική επίθεση στη Φαβέλα τον Αύγουστο του 2017, αλλά αυτές οι συλλήψεις είχαν χρεωθεί σε άλλη ακροδεξιά ομάδα, την Απέλλα. Και σε αυτή την περίπτωση στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μολότοφ και υλικά για εμπρηστικές επιθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL