Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ.Παππάς: Επιπλέον 40 - 50 λεωφορεία στην κυκλοφορία εντός του πρώτου τριμήνου του 2018

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, μιλώντας στους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι «στις 10 Αυγούστου 2017 η νέα διοίκηση παρέλαβε μόλις 245 ικανά οχήματα. Τώρα έχουμε 402 οχήματα»

«Παραλάβαμε ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, δεσμευόμενος ενώπιον των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 θα δοθούν στην κυκλοφορία επιπλέον 40 - 50 λεωφορεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

«Στις 10 Αυγούστου 2017 η νέα διοίκηση παρέλαβε μόλις 245 ικανά οχήματα. Τώρα έχουμε 402 οχήματα και κάναμε μεγάλο κόπο για να ξεπαγώσουμε τους λογαριασμούς από τους προμηθευτές, για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε τα συνεργεία μας και να επισκευάσουμε τα λεωφορεία», τόνισε ο ίδιος. 

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους σήμερα είναι ασφαλή, ενώ σχετικά με τις συχνές ζημιές των οχημάτων, εξήγησε πως «ενώ έπρεπε να κάνουν προληπτική συντήρηση κάθε 1,5 μήνα, έκαναν κάθε 3,5 χρόνια».

Επιπλέον, απευθυνόμενος προς τους δημάρχους και τα παράπονα για την αναδιάρθρωση των δρομολογίων ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ τόνισε πως «πρέπει να δούμε ενιαία το πολεοδομικό συγκρότημα τηρουμένων των δυνατοτήτων μας. Δεν είναι υπόθεση μόνο ενός δήμου το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των δρομολογίων».

Ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Κώστας Αμπατζάς, υποστήριξε πως «συμμεριζόμαστε τα προβλήματα του επιβατικού κοινού, αλλά δεν δημιουργήθηκαν τώρα, υπήρχαν από το παρελθόν».

«Λύση θα δοθεί με την ένταξη στον στόλο περισσότερων λεωφορείων και αυτό έχει αναλυθεί από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε ανασχεδιάζοντας λεωφορειακές γραμμές να εξοικονομήσουμε ανθρώπινους και τεχνικούς πόρους ώστε να προσφέρουμε ανακούφιση σε διαπιστωμένα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης", πρόσθεσε ο κ.Αμπατζάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια