Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Β.Φίλια»

Eurokinissi

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του καθηγητή και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, Βασίλη Φίλια» σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «ο Β.Φίλιας είχε μια λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία, η οποία συνοδεύτηκε από ένα ογκώδες επιστημονικό έργο, το οποία για χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς στις κοινωνιολογικές σπουδές».

«Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Β.Φίλιας αποτέλεσε μια εξέχουσα φυσιογνωμία του ελληνικού προοδευτικού κινήματος. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πράλληλα, Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του «πανεπιστημιακού δασκάλου και πολιτικού Βασίλη Φίλια» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Ο Βασίλης Φίλιας υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και στο πεδίο της κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής» σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα ο ΠτΒ υπογράμισε οτι ο Β.Φίλιας ήταν «ταγμένος στην προάσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών, πνεύμα ανήσυχο και ασυμβίβαστο, ήταν από τους πρωτεργάτες των αγώνων για την ανατροπή της χούντας, μέσα από τις τάξεις της Δημοκρατικής Άμυνας, ενώ ολόκληρη η πορεία του υπήρξε συνυφασμένη με τους αγώνες για τα κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα. Στους οικείους του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

Δείτε όλα τα σχόλια