Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Συνάντηση στο υπουργείο Υγείας για τη νέα σύμβαση Οπτομετρών - ΕΟΠΥΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση στο υπουργείο Υγείας για τη νέα σύμβαση Οπτομετρών - ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΣΟΟ), πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας το σήμερα το απόγευμα προκειμένου να ενημερωθούν οι Οπτομέτρες για τη νέα σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν με τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως υπογραμμίστηκε, στη σύμβαση καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με νομίμως αδειοδοτημένα καταστήματα οπτικών, προστατεύοντας τους πολίτες και παράλληλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι εκπρόσωποι του ΠΣΟΟ ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση, αποζημιώνει τους παρόχους τους εντός των συμβατικών υποχρεώσεων και μάλιστα σε διάστημα κάτω των 60 ημερών για σημαντικό αριθμό παρόχων.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι αναλύθηκε ο τρόπος διαμόρφωσης του «κλειστού» προϋπολογισμού για το 2018, ύψους 50 εκ. ευρώ, για οπτικά είδη καθώς επίσης και του τρόπου ενός δικαιότερου rebate όγκου για τους Οπτομέτρες.

«Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις εκμηδενίζεται η πιθανότητα υπέρβασης του ορίου δαπανών στη συγκεκριμένη κατηγορία και εφαρμογής clawback στους παρόχους».

Τέλος, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι με την υπογραφή της σύμβασης επιτυγχάνεται:

- Καλύτερη εξυπηρέτηση των Δικαιούχων, οι οποίοι δεν θα προπληρώνουν μια σημαντική δαπάνη και δεν θα συνωστίζονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) του Οργανισμού.

- Απελευθέρωση του προσωπικού των ΠΕΔΙ του Οργανισμού, που σήμερα ασχολείται με τη διεκπεραίωση των αιτημάτων.

- Ανοίγει νέος κύκλος διαλόγου με τους επαγγελματίες του κλάδου για αναθεώρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, προσαρμοσμένος στις πραγματικές ανάγκες του ασθενούς και σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των οπτικών ειδών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL