Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Συνεχίζεται η διαδικασία εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ με απόφαση του ΣτΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται η διαδικασία εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ με απόφαση του ΣτΕ

Aπέρριψε το ΣτΕ τις αιτήσεις επτά πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ που ζητούσαν να ανασταλεί η σχετική υπουργική απόφαση και ο νόμος 4482/2017 αναφορικά με «το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης».

Την Παρασκευή στην ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητηθεί η κύρια αγωγή 399 πρώην μετόχων ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, που από την πρώτη στιγμή αντιδρούσαν στην επιχείρηση εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών της συμπρωτεύουσας.

Κατά την συνεδρίασή του το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ εξέδωσε τις υπ΄αριθμόν 45 και 46/2018 αποφάσεις του,  με τις οποίες απερρίφθησαν οι δύο αιτήσεις αναστολής. Στο σκεπτικό των αποφάσεων αναφέρεται ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της αναστολής αφού δεν παρίσταται προδήλως βάσιμη.

Το δικαστήριο επίσης έκρινε αναφορικά με την οικονομική ζημία που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν οι πρώην μέτοχοι, ότι δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει και παρέπεμψε τους προσφεύγοντες στα πολιτικά δικαστήρια. Όσον αφορά τον ισχυρισμό περί ηθικής βλάβης, οι Σύμβουλοι Επικρατείας τονίζουν ότι αυτός δεν συνιστά λόγο χορήγησης  της αιτουμένης αναστολής.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία εκκαθάρισης είχε «παγώσει» προσωρινά παραμονές Δεκαπενταύγουστου με διαταγή του αντιπροέδρου του ΣτΕ Ιωάννη Γράβαρη. Ο δικαστής ωστόσο είχε απορρίψει το αίτημα της παλιάς διοίκησης για την τοποθέτηση  νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στην προεδρία του οποίου τοποθετήθηκε ο Στέλιος Παπάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL