Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Περιφέρεια Αττικής μετέχει στη «Συμμαχία Συνοχής» για ισχυρή Ευρώπη, στις Βρυξέλλες

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα, όχι απλά για να προστατεύσει τις πολιτικές συνοχής, αλλά για να συσστρατευτεί στον αγώνα. Οι εθνικές κυβερνήσεις, οι τοπικές και περιφερειακές Αρχές καλούνται να δώσουν τη μάχη»

Η προστασία των ευρωπαϊκών πολιτικών συνοχής απέναντι στον κίνδυνο περικοπών μετά το 2020 βρέθηκε στο επίκεντρο τη συνάντησης που είχε σήμερα, στις Βρυξέλλες, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, Καρλ Χάις Λάμπερτς. Η σημερινή συνάντηση σηματοδότησε, επίσης, τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη «Συμμαχία Συνοχής» (#CohesionAlliance), η οποία αποτελεί έναν συνασπισμό δήμων και περιφερειών της ΕΕ αλλά και άλλων εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και όχι μόνο, «όσων πιστεύουν ότι η πολιτική συνοχής της ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί τον στυλοβάτη του μέλλοντος της ΕΕ».

«Ένας από τους ισχυρότερους πυλώνες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, αυτός της κοινωνικής συνοχής που θεσπίστηκε πριν απο 30 χρόνια από τον Ζακ Ντελόρ, απειλείται. Απειλείται μετά από το 2020 από τις δημοσιονομικές περικοπές και τις εκτροπές κονδυλίων» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Δούρου, μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης. «Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα, όχι απλά για να προστατεύσει τις πολιτικές συνοχής, αλλά για να συσστρατευτεί στον αγώνα. Οι εθνικές κυβερνήσεις, οι τοπικές και περιφερειακές Αρχές καλούνται να δώσουν τη μάχη» πρόσθεσε, ενώ προανήγγειλε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θα καλέσει όλους τους δήμους της Αττικής να δηλώσουν παρόντες σε αυτήν την προσπάθεια».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις