Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαγωνισμός «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Οι σχολικές ομάδες πρέπει να υποβάλουν την εργασία τους μέχρι την 23η Μαρτίου. Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει την 30ή Μαρτίου, ενώ η εκδήλωση για τη βράβευση στις 27 Απριλίου

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και η Ελληνογερμανική Αγωγή διοργανώνουν και φέτος τον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, καλούνται να κατασκευάσουν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και να καταγράψουν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Οι σχολικές ομάδες πρέπει να υποβάλουν την εργασία τους προς αξιολόγηση από ομάδα επιστημόνων και εκπαιδευτικών μέχρι την 23η Μαρτίου. Η ανακοίνωση των βραβευθεισών ομάδων/εργασιών θα γίνει την 30ή Μαρτίου, ενώ η εκδήλωση για τη βράβευση στις 27 Απριλίου.

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν οι Γ.Χουλιάρας και Γ.Δρακάτος από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι Σ.Σωτηρίου και Γ.Μαυρομανωλάκης από την Ελληνογερμανική Αγωγή και η Αλεξάνδρα Σούλη, διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Ιωαννίνων.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό εδώ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο