Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεμένο από ρυμουλκό σε ασφαλές σημείο το «Παναγιά Αγιάσου»

Σε ασφαλές σημείο έξω από το λιμάνι του Πειραιά και χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοϊας, βρίσκεται το παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου», που παρασύρθηκε το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους στην είσοδο του λιμανιού.
 
Το πλοίο αυτή τη στιγμή παραμένει δεμένο από ένα ρυμουλκό, ενώ κοντά του βρίσκεται και ένα πλωτό του λιμενικού για λόγους ασφαλείας. Αύριο το πρωί, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού και καθ υπόδειξη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπ.Ναυτιλίας.
 
Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στη θαλάσσια περιοχή όπου είχε παρασυρθεί το πλοίο κατέφθασε με τη συνδρομή ρυμουλκού, ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτιος Ράπτης, ο οποίος έδωσε όλες τις απαραίτητες οδηγίες προκειμένου το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» να ακινητοποιηθεί.
 
Το θέμα εξετάστηκε και σε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου η ηγεσία του λιμενικού σώματος ενημέρωσε τον υπουργό και τον υφυπουργό Ναυτιλίας, για την ασφάλιση του πλοίου «Παναγία Αγιάσου», που «ξέσυρε» λόγω των σφοδρών ανέμων, αλλά και για τα παροπλισμένα επιβατηγά οχηματαγωγά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη», στο λιμάνι της Ελευσίνας, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων απεκόπησαν οι κάβοι πρόσδεσης.
 
Τα πλοία αυτά στο λιμάνι της Ελευσίνας, που έχουν παρασυρθεί σε κοντινό σημείο από το λιμάνι, συγκρατούνται από τις άγκυρες και έχουν δεθεί με κάβους μεταξύ τους.Στο σημείο παραμένει σε επιφυλακή ένα ρυμουλκό, και αύριο το πρωί θα επιχειρηθεί η ασφαλής πρόσδεσή τους στο λιμάνι της Ελευσίνας

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο