Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Κατεδαφίστηκε ο Phylax, χρυσαυγίτες καταγγέλλει ο δήμαρχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατεδαφίστηκε ο Phylax, χρυσαυγίτες καταγγέλλει ο δήμαρχος

Το γλυπτό Phylax δεν βρίσκεται πια στη θέση του, δηλαδή πάνω στην κολώνα, αλλά πεσμένο στο έδαφος.  Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης κάνει λόγο για σκοταδισμό σε όλο του το μεγαλείο και καταγγέλλει ότι πίσω από την ενέργεια βρίσκονται χρυσαυγίτες.

"Γύρω στις 3:30 το βράδυ ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του... Το παρακράτος! Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγε κατευθείαν για κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του" δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης μιλώντας στον realfm 97,8.

"Αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλτο γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι χρυσαυγίτες" τόνισε ο δήμαρχος.

Το γλυπτό Phylax παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017. Από τότε είχε προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις. Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου δημιούργησε το γλυπτό αρχικά σε πηλό και στη συνέχεια έγινε εκμαγείο το οποίο χρησίμευσε για τη διαδικασία της χύτευσης σε μπρούντζο.

«Μεταοργουρλικός Μεσαίωνας»

Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου μίλησε στον ΣΚΑΪ για τον βανδαλισμό και τον χαρακτήρισε «Μεταοργουρλικό Μεσαίωνα», κάνοντας λόγο για επικίνδυνο φαινόμενο και επικίνδυνες, «τοξικές ενέργειες» που προσβάλλουν την ελευθερία του ατόμου. Διαβεβαίωσε ότι οι φθορές θα αποκατασταθούν και τόνισε ότι θεωρεί αυτονόητο ότι το γλυπτό θα επιστρέψει στη θέση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL