Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Προσωρινά κρατούμενος ο αρχιπλοίαρχος του πλοίου «Ανδρομέδα» που μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσωρινά κρατούμενος ο αρχιπλοίαρχος του πλοίου «Ανδρομέδα» που μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικών

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής του πλοίου "ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ" που εντοπίστηκε με 410 τόνους εκρηκτικών στα ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το φορτίο είχε προορισμό τη Λιβύη, κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Εναντίον του αρχιπλοιάρχου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Ο συνήγορός του, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως ο πελάτης του, αν και κατέθεσε για περισσότερες από 10 ώρες όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την υπόθεση και δήλωσε εξ αρχή ότι είναι στη διάθεση των αρχών, κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος τέλεσης τέτοιων συναφών αδικημάτων.

«Ο πελάτης μου που αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα υγείας έχει καταστραφεί και το συντομότερο δυνατόν θα κατατεθεί αίτηση αποφυλάκισης. Παρά το γεγονός ότι δόθηκαν από τον ίδιο χθες όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και προσκομίστηκαν τα έγγραφα κρίθηκε προφυλακιστέος. Πιστεύω ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και αυτό θα πρέπει το σεβαστούν όλοι. Εκτιμώ ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να σταθεί στα δικαστήρια» εκτίμησε ο συνήγορος υπεράσπισης. Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και 8 ναυτικοί, πλήρωμα του "ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ".

Στο μεταξύ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε το φορτηγό πλοίο "ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ" που μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με τους 410 τόνους εκρηκτικών υλών, που είχαν κατασχεθεί από το "ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ" και βρίσκονταν στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το φορτίο με τη συνδρομή του στρατού αναμένεται να οδηγηθεί σε κάποια στρατιωτική αποθήκη, σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL