Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Δήμος Αθηναίων: Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι κινηματογράφοι “Αττικόν” και “Απόλλων”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Αθηναίων: Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι κινηματογράφοι “Αττικόν” και “Απόλλων”

Αίτημα προς το υπουργείο Περιβάλλοντος για την κήρυξη διατηρητέων ως προς την χρήση των ιστορικών κινηματογράφων “Αττικόν” και “Απόλλων” επί της οδού Σταδίου πρόκειται να καταθέσει ο δήμος Αθηναίων, καθώς κατά τη σημερινή συνεδρίαση η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα. Σκοπός αυτής της πρότασης είναι η κήρυξη διατηρητέων των δυο κτηρίων ως προς την χρήση και να επισπευστούν οι διαδικασίες αποκατάστασής τους, που επλήγησαν από την πυρκαγιά το 2012.

Την πρόταση κατέθεσε προς έγκριση από τους δημοτικούς συμβούλους, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης προκειμένου, όπως είπε “να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην αποκατάσταση του εμβληματικού κτιρίου”.

“Η αποκατάσταση του κτιρίου και η επαναλειτουργία των κινηματογράφων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική ώστε να ζωντανέψει και πάλι η οδός Σταδίου, που έχει υποστεί σημαντικό αισθητικό, λειτουργικό και οικονομικό πλήγμα”, υπογράμμισε ο Γ. Καμίνης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δήμου Αθηναίων η διατήρηση της χρήσης των δύο ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών, οι προσόψεις των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά του 2012, και η αποκατάστασή τους σύμφωνα με τις αρχές της Αποκατάστασης Μνημείων, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL