Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΩΤΙΟΥ - 203 ΔΗΜΑΡΧΩΝ / Με καθυστέρηση στήνει καυγά ο Γ. Πατούλης για τους παιδικούς σταθμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΩΤΙΟΥ - 203 ΔΗΜΑΡΧΩΝ / Με καθυστέρηση στήνει καυγά ο Γ. Πατούλης για τους παιδικούς σταθμούς

Σκηνικό καυγά επιχείρησε να στήσει χθες ο “γαλάζιος” πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γ. Πατούλης επιχειρώντας να υποβαθμίσει τον διάλογο που ξεκινά σήμερα και επισήμως η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου με τους 203 δημάρχους για τον βελτιωμένο σχεδιασμό του προγράμματος “Εναρμόνιση της Επαγγελματικής με την Οικογενειακή Ζωή”, προκειμένου όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς.

Η γκρίνια από την πλευρά της ηγεσίας της ΚΕΔΕ είχε αρχίσει από την 21η Δεκεμβρίου, οπότε και εστάλη από την αναπληρώτρια υπουργό η πρόσκληση στους 203 δημάρχους μεταξύ των οποίων και στον Γ. Πατούλη, ο οποίος καλείται ως δήμαρχος Αμαρουσίου. Ωστόσο, μόλις χθες, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, ο πρόεδρος του αυτοδιοικητικού οργάνου Γ. Πατούλης έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση εκφράζοντας δυσφορία για την πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού, πληροφορούμενος, μάλιστα, ότι συνεργάτες της Θ. Φωτίου επικοινωνούν με τους δημάρχους για να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στην σημερινή σύσκεψη.

Παρ’ ότι, όλο αυτό το διάστημα, η ΚΕΔΕ διά στόματος Γ. Πατούλη δεν είχε εκφραστεί σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για κατασκευή και συντήρηση των δομών παιδικής φροντίδας σε 203 δήμους, ούτε στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του αυτοδιοικητικού οργάνου είχε γίνει συγκροτημένη συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστεί ο νέος πρότυπος κανονισμός για τους παιδικούς σταθμούς, ο πρόεδρος Γ. Πατούλης έρχεται τώρα να ζητήσει από την αναπληρώτρια υπουργό να “αναθεωρήσει τη στάση της”.

Η ΚΕΔΕ με ανακοίνωση της εγκαλεί την αναπληρώτρια υπουργό για παράκαμψη του αυτοδιοικητικού οργάνου. Διερωτάται γιατί κλήθηκαν μόνο οι 203 δήμαρχοι και αποκλείστηκαν οι υπόλοιποι 122. “Είναι δυνατόν από ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να απουσιάζουν οι εκπρόσωποι του 1/3 των δήμων της χώρας;”, σημειώνει η ΚΕΔΕ υποστηρίζοντας ότι “το ζήτημα αυτό αφορά όλους τους δήμους, χωρίς εξαιρέσεις, και ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι τα στοιχεία μιας χρονιάς, αυτής που πέρασε, αλλά να ‘βλέπει’ δεκαετίες μπροστά”.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΚΕΔΕ ζητάει από την αναπληρώτρια υπουργό να προχωρήσει σε διάλογο για την εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδίου, που να αφορά όλους τους δήμους, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με στόχο την αύξηση του αριθμού και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, “ώστε να μην μείνει μελλοντικά ούτε ένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL