Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Προτάσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προτάσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής

Ανοίγει σήμερα τις εργασίες του το περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική, που θα φιλοξενηθεί σε Μέγαρα και Ελευσίνα, και θα κλείσει, αύριο, με τις ομιλίες του Αλ. Τσίπρα και της Ρ. Δούρου. Μια διαδικασία - "στοίχημα" για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αφορά μια ολόκληρη περιοχή όπου η έλλειψη υποδομών και σχεδιασμού ήρθε στην επιφάνεια με τον πιο δραματικό τρόπο λίγες εβδομάδες πριν, καθώς οι καταστροφικές πλημμύρες άφησαν πίσω τους, πέρα από τεράστιες υλικές καταστροφές, και ανθρώπινα θύματα.

Η διοργάνωση του συνεδρίου γίνεται εκτάκτως, ακριβώς εξαιτίας των εξελίξεων. Έτσι, οι υποδομές και η αντιμετώπιση των πλημμυρών αναμένεται να απασχολήσουν μεγάλο μέρος του συνεδρίου, όπως επίσης τα ζητήματα της ασφάλειας και της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της βελτίωσης των όρων ζωής των κατοίκων, καθώς πρόκειται για μια περιφέρεια όπου οι κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές ανισότητες είναι ιδιαιτέρως οξυμένες. Οι εργασίες του συνεδρίου ανοίγουν σήμερα στις 10.00 στο ξενοδοχείο "Le Mirage", στην παραλία Βαρέας στα Μέγαρα, με ομιλίες του δημάρχου Μεγαρέων Γ. Σταμουλή, της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου και του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

Το πρόγραμμα

Η πρώτη παράλληλη συνεδρία αφορά τις υποδομές και τις πολιτικές για την Υγεία με ομιλητές τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, τον αναπληρωτή γ.γ. Στ. Βαρδαρό, τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζο και παρεμβάσεις των προσκεκλημένων. Συντονίζει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα δημόσιας υγείας Κωνσταντίνος Βλάχος. Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία έχει θέμα την κοινωνική συνοχή, τα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, με ομιλητές τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, τον αναπλ. υπουργό Εσωτερικών Ν. Τόσκα, την αναπληρώτρια υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης Θ. Φωτίου και τη γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Γιαννακάκη. Συντονίζει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα κοινωνικής αρωγής Π. Δαμιανός.

Η πρώτη απογευματινή συνεδρία αφορά την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, με ομιλητές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Τσιρώνη και τον γ.γ. του υπουργείου Ν. Αντώνογλου. Συντονίζει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Ταξιάρχης Φαρμάκης. Παράλληλα, θα διεξαχθεί η συνεδρία στο "Il Mondo" με θέμα την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και αναπτυξιακή πολιτική. Μιλούν οι υπουργοί Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης και ο γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λ. Λαμπριανίδης. Συντονίζει η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Καλ. Σταυροπούλου.

Στο "Elefsina Hotel" στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρία με θέμα: "Ελευσίνα 2021: Πολιτιστική Πρωτεύουσα". Μιλούν οι υπουργοί Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γ. Τσουκαλάς, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Π. Κορκολής, ο γ.γ. Υποδομών Γ. Δέδες και η διευθύνουσα σύμβουλος Eleusis 2021 Μ. Φιλιππή. Συντονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.

Αύριο στις 10.00 ξεκινάει η συζήτηση για τις πολιτικές για την παιδεία και τον αθλητισμό με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, τον υφυπουργό Δ. Μπαξεβανάκη, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, τον γ.γ. υπουργείου Παιδείας Γ. Αγγελόπουλο, υπό τον συντονισμό της εντεταλμένης συμβούλου για θέματα Παιδείας Ε. Ζωγραφάκη.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί η δεύτερη συνεδρία για τις εργασιακές σχέσεις και την αλληλέγγυα οικονομία, με ομιλήτριες την υπουργό Εργασίας Έ. Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου. Συντονίζει η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιώτα Παππά.

Η πρώτη απογευματινή συνεδρία θα αφορά το περιβάλλον, την ενέργεια, τη λιμενική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, με ομιλητές τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. Συντονίζει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ν. Αναγνωστόπουλος. "Υποδομές και πολιτιστική πρωτεύουσα" τιτλοφορείται η δέυτερη απογευματινή συνεδρία, με ομιλητές τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάλη, τον πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μ. Πλειώνη. Συντονίζει η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία Ιωάννα Τσούπρα.

Η κεντρική εκδήλωση, όπου θα αποτυπωθούν τα συμπεράσματα του συνεδρίου, ξεκινάει στις 18.30 στην Ελευσίνα, στο κλειστό γυμναστήριο "Ανδρέας Δασκαλάκης", όπου θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Ελευσίνας Γ. Τσουκαλάς. Το συνέδριο θα κλείσει με ομιλίες της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL