Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Πορείες και συλλαλητήρια κατά τη χθεσινή 24ωρη γενική απεργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πορείες και συλλαλητήρια κατά τη χθεσινή 24ωρη γενική απεργία

Ημέρα 24ωρης γενικής απεργίας η χθεσινή, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα, ενώ πορείες έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάλεσαν τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος για να διαδηλώσουν ενάντια στα όσα «αντεργατικά και αντιλαϊκά προωθούνται με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης», όπως σημείωναν στη διακήρυξή τους, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος της ΑΔΕΔΥ τόνισε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ότι κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός αμφισβητώντας ότι είναι επί της ουσίας ο τελευταίος «μνημονιακός» όπως λέει η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε πως είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο της «τρίτης αξιολόγησης» θα επιφέρει άμεσο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και στην επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιώργος Μυλωνάς δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ότι αυτή η απεργία πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας δυναμικής πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος για ουσιαστική αλλαγή στα πράγματα και «για σταδιακή απαξίωση των μνημονιακών νόμων».

Μετά τη συγκέντρωση οι διαδηλωτές συγκρότησαν πορεία η οποία κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή.

Στο μεταξύ τα μέλη του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια έχοντας στην κεφαλή της πορείας δύο σημαίες της Παλαιστίνης πραγματοποίησαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με τον πρόεδρο της Βουλής

Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Τα μέλη της αντιπροσωπείας επέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης και πραγματοποίησαν προφορικό διάβημα παρουσιάζοντας το σύνολο των αιτημάτων για τα οποία κηρύχθηκε η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Στη Θεσσαλονίκη

Τρεις βασικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν χθες στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η πρώτη ήταν του ΠΑΜΕ, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, γύρω στις 10.30 πμ, η δεύτερη μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), γύρω στις 11πμ, και η τρίτη, περίπου την ίδια ώρα, στο χώρο της Καμάρας. Τη διοργάνωσαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του ευρύτερου αντιεξιουσιαστικού χώρου και πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ακολούθησαν ανεξάρτητες πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ), όπου οι συγκεντρωμένοι, ζήτησαν, μεταξύ άλλων, άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2018 και φώναξαν συνθήματα κατά των μνημονιακών μέτρων, της λιτότητας και των περικοπών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL