Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
"Δηλητήριο" οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τη Χρυσή Αυγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δηλητήριο" οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τη Χρυσή Αυγή

Τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, τρεις «δηλητηριώδεις» και αδιάψευστες αλήθειες: Πρώτη, η αρχή του αρχηγού, κατά τα ναζιστικά πρότυπα, όπου δεν κουνιέται φύλλο αν δεν έχει δώσει την έγκριση ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Δεύτερη, ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί μια εγκληματική οργάνωση με καθαρή ιεραρχία που λειτουργεί υπό τον μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος. Τρίτη, ότι υπήρχε στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση με κανονικά όπλα και στόχο αρχικά τον μαυριδερό, τον αναρχικό, τον διαφορετικό, μέχρι την πραγμάτωση του χρυσαυγίτικου ονείρου: την κατάλυση της δημοκρατίας...

Στα παραπάνω συμπυκνώνονται όσα έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, όλοι πρώην χρυσαυγίτες που εδώ και κάμποσες μέρες τραβάνε τη σκοτεινή κουρτίνα και φωτίζουν με σοκαριστικές λεπτομέρειες τη λειτουργία και δράση της Χρυσής Αυγής.

«Κάναμε ό,τι κάνει ένα κομάντο σ' έναν στίβο μάχης, μαθαίναμε να μπορούμε να παλεύουμε, να αμυνόμαστε, να έχουμε τρόπο διαφυγής, τρώγαμε κλοτσιές για να μπορούμε να αντέχουμε στον πόνο» είπε ανάμεσα σε άλλα ο πρώτος μάρτυρας. «Ο Γ. Τσακανίκας μάς είπε ότι μια μέρα κατεβαίνανε με άλλον έναν (σ.σ.: χρυσαυγίτη) από ένα βουνό και πέσανε πάνω σε δύο Πακιστανούς. Ο ένας κατάφερε να φύγει, ο άλλος έφαγε τόσο ξύλο ‘που κλότσαγαν το κεφάλι του λες και βαράγανε πέναλτι’. Παίζει και να έχει πεθάνει» κατέθεσε ο δεύτερος. «Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να αναπνεύσει κανείς χωρίς να το γνωρίζει ο αρχηγός και η στενή ομάδα του» τόνισε ο τρίτος και... φαρμακερός.

Τα όσα έχουν πει οι μάρτυρες πολλές φορές διακρίνονται από υπερβολές, ασάφειες, ακόμη και αντιφάσεις. Ωστόσο, οι καταθέσεις τους με τα συντριπτικά στοιχεία δεν είναι μόνες τους. Επιβεβαιώνονται και διασταυρώνονται από πλήθος άλλων μαρτυριών και στοιχείων που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο και περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία. Το νομικό θέσφατο «εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς» σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βρει εφαρμογή στην προκειμένη περίπτωση.

Ένα ακόμα χαρτί που παίζει η υπεράσπιση καμώνοντας ότι είναι σοβαρό, είναι η αμφιλεγόμενη -γι'αυτούς- αξιοπιστία. Αλλά και αυτό το χαρτί τελικά λειτουργεί εις βάρος της. Προφανώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν είναι «αγγελούδια». Προφανώς το ποιόν τους, άλλοι με καταδίκες, άλλοι με συμμετοχές σε εγκληματικές ενέργειες που έχουν οι ίδιοι παραδεχτεί, τους κατατάσσει στον πάτο του βαρελιού της κοινωνίας. Πώς θα μπορούσε όμως να είναι διαφορετικά; Στα κατώτερα ένστικτα, εκεί στόχευε η Χρυσή Αυγή προκειμένου να στρατολογήσει ανθρώπους για τα θανατηφόρα τάγματα εφόδου, η οποία ασφαλώς και δεν γίνονταν σε... πανεπιστημιακά αμφιθέατρα

Ο τρίτος μάρτυρας, η εξέταση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, ήταν ο πλέον αποκαλυπτικός. Σταχυολογούμε λίγα μόνο από αυτά που είπε:

* «Μας έλεγαν για τον Χίτλερ, διαβάζαμε δελτία εγκληματικότητας αλλοδαπών. Ο Ηλ. Κασιδιάρης έκανε δυο-τρεις φορές την εβδομάδα μαθήματα ιδεολογικά, είναι η λεγόμενη ‘ζύμωση’, μας έλεγε για την περίφημη ‘σπορά των ηττημένων’, είχαμε το σύνθημα ‘Rudolf Hess, στον τάφο σου μην κλαις, εμείς θα αναστήσουμε και πάλι τα SS’».

* «Μπαίναμε στα στενά γύρω από τη Μενάνδρου. Βρίσκαμε μετανάστες, τους χτυπάγαμε και φεύγαμε. ‘Μπράβο, ρε πιτσιρίκο, τώρα ψήνεσαι’, μου είπε ο Κασιδιάρης την πρώτη φορά που χτύπησα με σιδηρογροθιά Πακιστανό στην περιοχή του Μεταξουργείου».

* «Είχα ρίξει με ένα κολτ 45άρι, μου μάθαιναν πώς να πετυχαίνω κατευθείαν στην καρδιά», είπε και πρόσθεσε: «Ο Γερμενής με έμαθε να σκοτώνω, μου έδειξε πώς να χτυπάω με μαχαίρι στα νεφρά γιατί είναι ακαριαίο χτύπημα».

* «O Kασιδιάρης μας είπε ‘πάμε να σκοτώσουμε’. Ήταν παρόντες Λαγός, Παναγιώταρος και Δεβελέκος. Χυθήκαμε στους δρόμους και χτυπάγαμε όποιον δεν ήταν Έλληνας. Εγώ είχα πτυσσόμενο κλομπ, άλλοι είχαν μαχαίρια, άλλοι σιδηρογροθιές. Εγώ ακολούθησα τις εντολές του Γερμενή: ‘Συνταχθείτε, παιδιά, ό,τι περνάει σφάζεται’»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL