Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου της ΕΡΤ για την επιτροπή του 1,5% στον κινηματογράφο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου της ΕΡΤ για την επιτροπή του 1,5% στον κινηματογράφο

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της ΕΡΤ στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Παραγωγοί και άνθρωποι του κινηματογράφου έδωσαν το «παρών» για να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της προηγούμενης Επιτροπής που διανέμει το 1,5% σε κινηματογραφικές παραγωγές και την αντικατάστασή της με ανθρώπους αποκλειστικά από το δυναμικό της της ΕΡΤ. Το θέμα αυτό μονοπώλησε τη συνέντευξη Τύπου και δεν έλειψαν οι λεκτικές αψιμαχίες παραγωγών με τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.
 
 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος απαντώντας στις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους και παραγωγούς για την αλλαγή σύνθεσης της Επιτροπής για τον κινηματογράφο, ξεκαθάρισε ότι πλέον τις επιτροπές της ΕΡΤ θα απαρτίζουν υπάλληλοι της δημόσιας εταιρίας.

«Η κινηματογραφική πολιτική της ΕΡΤ δεν μπορεί να είναι διαφορετική από την πολιτική της εταιρίας σε όλους τους τομείς, ιδιαιτέρως σε εκείνους, όπου η ΕΡΤ καλείται να προστατεύσει τα συμφέροντά της» είπε και τόνισε ότι το Δ.Σ. της ΕΡΤ «ομόφωνα αποφάσισε – τον περασμένο Αύγουστο- να αλλάξει τη σύνθεση της Επιτροπής Κινηματογράφου, όπως άλλωστε ανεξαιρέτως τη σύνθεση όλων των Επιτροπών».

«Η ΕΡΤ είναι μία σοβαρή δημόσια εταιρία και η νέα Διοίκησή της έχει σκοπό να την κάνει μία υποδειγματική δημόσια εταιρία, που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η συνέχεια της νόμιμης λειτουργίας της. Το έργο της προηγούμενης Επιτροπής θα αξιοποιηθεί», κατέληξε, γνωστοποιώντας  ότι την επόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει ο ίδιος την νέα Επιτροπή Κινηματογράφου και πολύ σύντομα οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα γνωρίζουν το ποιες κινηματογραφικές παραγωγές θα συγχρηματοδοτήσει η ΕΡΤ.

Ο κ. Κωστόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεση για προκήρυξη ενός Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων για τη δημιουργία μιας Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πόλης του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε έκταση που διαθέτει η ΕΡΤ στην Περαία. Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα και σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια πρόταση που είχε πρωτοδιατυπωθεί πριν από τουλάχιστον δέκα χρόνια και δεν είχε υλοποιηθεί.

 «Έχω διαβεβαιώσεις ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να προχωρήσει και σχεδιαστικά και οικονομικά» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια για τον χώρο της Περαίας με το ΤΑΙΠΕΔ.  Ο πρόεδρος της ΕΡΤ τόνισε, τέλος, ότι επιθυμία της νέας διοίκησης είναι να υπάρξει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών Τάσος Μπιρσίμ και το μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της ΕΡΤ Γιώργος Βαρελάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL