Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την επίθεση σε βάρος του 11χρονου Αμίρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την επίθεση σε βάρος του 11χρονου Αμίρ

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν και να οδηγηθούν στη δικασιούννη παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την έρευνα καλείται να διαπιστώσει αν έχουν τελεστεί αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα, ποια είναι αυτά και αν εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, το σπίτι του μικρού που είχε κληρωθεί να κρατάει την σημαία στην παρέλαση του σχολείου του αλλά ο διευθυντής αντ'αυτού του έδωσε μία... ταμπέλα, έγινε στόχος επίθεσης. Οι δράστες πέταξαν πέτρες και μπουκάλια μπύρας στο σπίτι της οικογένειας και έσπασαν τζάμια τα οποία κατέληξαν σε ένα κρεβάτι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Μία ημέρα αργότερα, την ευθύνη ανέλαβε με τηλεφώνημά της σε ενημερωτικό σάιτ η «Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση Κρυπτεία», στο οποίο ανάφερε: «Θα πολεμήσουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος λαθρομετανάστης, θα χρησιμοποιήσουμε βία, αλύπητα»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL