Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Η Σκορδέλη χειροκροτεί την επίθεση στην Κουνιάκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Σκορδέλη χειροκροτεί την επίθεση στην Κουνιάκη!

Σε απροκάλυπτη, όσο και κυνική ομολογία ενοχής τής Χρυσής Αυγής για την επίθεση στην δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη έξω από το Εφετείο, την ώρα που προσέρχονταν στη δίκη τού ναζιστικού κόμματος, προχώρησε η Θέμις Σκορδέλη που κατηγορείται μαζί με όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και στελέχη για συμμετοχή της στην εγκληματική οργάνωση.

Με δημόσια ανάρτησή της στο Facebook, την οποία λίγη ώρα αργότερα έσπευσε να «κατεβάσει», έγραψε με... ενθουσιασμό: «ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!».

Η ανάρτηση εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Χρυσή Αυγή, που τόσο διά του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, όσο και διά του εκπροσώπου Ηλία Κασιδιάρη δήλωνε -προσχηματικά, όπως το συνηθίζει- ότι «καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται...

Η Ευγενία Κουνιάκη δεν είναι άγνωστη στη Σκορδέλη. Τη γνωρίζει καλά, καθώς η δικηγόρος παρέστη ως πολιτική αγωγή στη δίκη για το μαχαίρωμα τριών Αφγανών στον Άγιο Παντελεήμονα το 2011. Σε αυτή τη δίκη η Σκορδέλη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη...

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος της δικηγόρου, μέλους της νομικής ομάδας της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει τη θρασύδειλη επίθεση και τονίζει: «Απαιτούμε την άμεση σύλληψη των δραστών. Η Πολιτεία επιτέλους να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία όλων των λειτουργών της Δικαιοσύνης κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους».

Τέλος, με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ζητά να συλληφθεί όλο το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε στην Ευγενία Κουνιάκη και καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στο Εφετείο στις 8.30 π.μ. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία καθώς εκείνη την ημέρα δικάζεται ο Χρήστος Ζέρβας, χρυσαυγίτης, πρώην μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή του Μιχαλολιάκου, για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL