Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου / Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Κατά παραγγελία "εκφοβισμός"... μετά φόνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου / Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Κατά παραγγελία "εκφοβισμός"... μετά φόνου

Μια απόπειρα εκβιασμού τού πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Energa, φαίνεται πως ήταν η αιτία που οδήγησε τους δύο δράστες στο γραφείο του γνωστού δικηγόρου με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Στο συμπέρασμα αυτό έφτασαν οι αστυνομικοί με την εξιχνίαση της δολοφονίας του δικηγόρου προ 19 ημερών. Χαρακτηριστικά, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Χρ. Παπαζαφείρης μίλησε για υπόθεση "με τα χαρακτηριστικά της κατά παραγγελίας ανθρωποκτονίας".

Ως φυσικοί αυτουργοί ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία δύο Αλβανοί υπήκοοι με ποινικό παρελθόν. Ο πρώτος είναι ο 32χρονος δραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας, η σύλληψη του οποίου έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης, αν και η προσαγωγή του είχε γίνει ήδη από το Σάββατο και συνελήφθη στη συνέχεια καθότι δεν είχε επιστρέψει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη φυλακή έπειτα από πενθήμερη άδεια. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ήταν καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών για κλοπές από την 1η Απριλίου 2016 και θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβριο του 2018. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος, ο οποίος ομολόγησε μάλιστα ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό, παράνομη κατακράτηση, πλαστογραφία, απειλή, αντίσταση, ληστεία, ναρκωτικά.

Ο συνεργός του, και δεύτερος φυσικός αυτουργός ήταν 30χρονος, επίσης αλβανικής καταγωγής που είχε κατηγορηθεί, κατά την αστυνομία, για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για όπλα και φέρεται να έχει ήδη διαφύγει στην Αλβανία. Ηθικοί αυτουργοί είναι τρεις κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ηλικίας 34, 35 και 40 ετών. Οι τρεις προσήχθησαν μάλιστα την περασμένη Δευτέρα στη ΓΑΔΑ και δεν παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους, κατά πηγές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Θ. Χρονόπουλο, οι τρεις ηθικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί για από κοινού εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Μάλιστα ένας εξ αυτών ήταν και δράστης στο περιστατικό των πυροβολισμών σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014, όπου είχαν τραυματιστεί 15 άτομα.

«Οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν εκβιαστικά από τον 52χρονο δικηγόρο στοιχεία, που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές και στην οποία ο δολοφονηθείς είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός από τους κατηγορούμενους» τόνισε ο Χρ. Παπαζαφείρης. Το στοιχείο ήταν το κλητήριο θέσπισμα όπου αναγραφόταν η διεύθυνση του Αρ. Φλώρου, και το οποίο ήθελαν για να ενοχλήσουν και την οικογένεια του Αρ. Φλώρου από τον οποίο οι τρεις ηθικοί αυτουργών ζητούσαν 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Οι δύο εκ των τριών ηθικών συλληφθέντων βρίσκονται στη φυλακή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014, για την οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη και ο Αρ. Φλώρος ως ηθικός αυτουργός. Δύο από τα σενάρια που εξετάζονται είναι οι ηθικοί αυτουργοί να ζητούσαν τα χρήματα για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους και να απαλλάξουν τον Αρ. Φλώρο από την υπόθεση ή γιατί θεωρούσαν ότι δεν είχαν πληρωθεί αρκετά.

Το κλητήριο θέσπισμα βρέθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο σπίτι της Καλλιθέας όπου οι δύο φυσικοί αυτουργοί φιλοξενούνταν μέχρι τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Το σπίτι αυτό ερευνήθηκε την περασμένη Κυριακή, όπου και βρήκαν πιστόλι, πολεμικό τυφέκιο, εκρηκτικά και δύο στολές αστυνομικών, για τα οποία συνελήφθη ένας συμπατριώτης του. Για τα ευρήματα αυτά ξεκίνησε παράλληλα άλλη έρευνα της αστυνομίας, ενώ ο 32χρονος δραπέτης ταυτοποιήθηκε από το ευρεθέν πιστόλι ως ο δράστης απόπειρας ανθρωποκτονίας δύο Αλβανών τον περασμένο Σεπτέμβριο σε πάρκο της Καλλιθέας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι ηθικοί αυτουργοί φέρονται σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να έχουν πει: «Τους βλάκες! Εμείς τους στείλαμε για εκφοβισμό και αυτοί τον σκότωσαν!». Ωστόσο αστυνομικοί υπογράμμιζαν ότι εάν ήθελαν πράγματι να τον εκφοβίσουν, θα μπορούσαν να έχουν πυροβολήσει στα πόδια.

Η «αμοιβή» του 32χρονου και του 30χρονου συμπατριώτη και συνεργού του εκτιμάται πως ήταν 20.000 ευρώ, από τα οποία είχαν λάβει προκαταβολή 3.000 μέσω μιας γυναίκας. Αστυνομικές πηγές σημείωναν ότι πριν από τον μοιραίο πυροβολισμό ο ένας δράστης φέρεται να είπε «ρίχ' του για να πάρουν το μήνυμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL