Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Χρυσαυγίτες χτύπησαν δικηγόρο έξω από το Εφετείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσαυγίτες χτύπησαν δικηγόρο έξω από το Εφετείο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη και μία κοπέλα, που δέχθηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες μέσα σε τρόλεϊ έξω από το Εφετείο.

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε νωρίς σήμερα το πρωί. Χρυσαυγίτες είχαν μεταβεί στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της φασιστικής οργάνωσης, προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια για εκδήλωση που πραγματοποιούν στο Ηράκλειο. Κάποια στιγμή, ένα τρόλεϊ πέρασε μπροστά από το χώρο και ένας από τους επιβάτες τους έβρισε.

Οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν τότε να εισβάλλουν στο τρόλεϊ. Όπως καταγγέλει η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, που ήταν στο όχημα καθώς ερχόταν στη δίκη, φώναξε “Κλείστε τις πόρτες”, αλλά αυτοί κατάφεραν με κάποιον τρόπο να μπουν και χτύπησαν τόσο την ίδια, όσο και μία άλλη επιβάτη.

Συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προσαχθεί στην κρατική ασφάλεια για την επίθεση.

«Μήνυμα» της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης των πρώην μελών της, χαρακτηρίζει, σε δήλωσή του, ο Κώστας Παπαδάκης, εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, την επίθεση που δέχθηκε το πρωί η συνάδελφός του (αναλυτικά η δήλωση).

https://twitter.com/GoldenDawnWatch/status/925633926948884480?ref_src=twsrc^tfwhttps://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGoldendawnwatch%2Fposts%2F1719415488102817&width=500

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί

«Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ (αναλυτικά η ανακοίνωση).

ΝΔ: Καταδίκη των χρυσαυγιτών και επίθεση στον Ν. Τόσκα

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον «αποτροπιασμό της για τη νέα χυδαία επίθεση των οπαδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος, σήμερα, δύο γυναικών στο Εφετείο» και εξαπολύει βολές κατά του Νίκου Τόσκα, επαναλαμβάνοντας τα περί γενικής ανομίας (αναλυτικά η ανακοίνωση).

ΚΚΕ: Άγρια και θρασύδειλη επίθεση

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την «άγρια και θρασύδειλη επίθεση» των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, μέλους της ομάδας των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μιας άλλης γυναίκας, έξω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη (αναλυτικά η ανακοίνωση).

ΔΗΣΥ: Επιβεβαιώνεται η πραγματική ταυτότητα του νεοναζιστικού μορφώματος

«Μερικά εικοσιτετράωρα μετά την αμαύρωση της εθνικής επετείου στη Σαντορίνη, τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά εναντίον της ίδιας της Δικαιοσύνης» αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Η σημερινή επίθεση στη συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει και επαληθεύει την πραγματική ταυτότητα του νεοναζιστικού μορφώματος. Με ωμή βία προσπαθούν να εκφοβίσουν δικαστές, δικηγόρους, μάρτυρες. Με τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την εξέλιξης μιας δίκης που κάθε μέρα αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες πτυχές της εγκληματικής τους δράσης.

Ό,τι κι αν κάνουν, όμως, η φωνή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής δεν θα φιμωθεί. Ό,τι κι αν κάνουν, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί» τονίζει η ΔΗΣΥ.

ΑΝΕΛ: Η Δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται από τραμπουκισμούς

«Προκαλεί τον έντονο αποτροπιασμό μας και είναι ποινικά κολάσιμη η τραμπούκικη επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον δύο γυναικών έξω από το Εφετείο, η μία από τις οποίες είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της φασιστικής οργάνωσης. Η Δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται από τραμπουκισμούς. Ούτε η Δημοκρατία. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτή η βία και η εγκληματική δράση από όπου και αν προέρχεται» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Το Ποτάμι: Το τέρας, όταν το αφήνεις ανενόχλητο, ξεθαρρεύει και επιτίθεται

«Οι φασίστες ξαναχτύπησαν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη φορά χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες έξω από το Εφετείο, μία από τις οποίες συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής» αναφέρει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Το πρόσωπο του φασισμού το ξέρουμε. Όποιος τραβάει μαχαίρι και δολοφονεί, δεν θα διστάσει βέβαια να γρονθοκοπήσει κάποιον που ασκεί το λειτούργημά του. Και να τρομοκρατεί όποιον αποκαλύπτει το πραγματικό τους πρόσωπο.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι νοσταλγοί του Χίτλερ. Η δημοκρατική πολιτεία θα κάνει ό,τι προβλέπουν οι νόμοι της για να σταματήσει η εγκληματική τους δράση. Και αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση της κυβέρνησης (ας μη νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει την προσπάθειά της να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ποντάροντας στις ψήφους της Χρυσής Αυγής και τις κοινές βόλτες σε ακριτικά νησιά). Το τέρας, όταν το αφήνεις ανενόχλητο, ξεθαρρεύει και επιτίθεται».

ΔΣΑ: Καταδίκη και αποτροπιασμός για την επίθεση και την βάναυση κακοποίηση της συναδέλφου

«Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου» αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (αναλυτικά η ανακοίνωση).

«Η αδράνεια αστυνομικών και δικαστικών αρχών δημιούργησε ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας»

Τα σημερινά επεισόδια μελών της ΧΑ έξω από το Εφετείο σε βάρος πολιτών και δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη σε κανέναν αναφέρει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα η οργάνωση αυτή έχει χαρακτηριστικά ναζιστικού μορφώματος και βίαιη δράση. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η αδράνεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών επί χρόνια απέναντι στη βία της ΧΑ, δημιούργησε ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας και ευνοϊκής μεταχείρισης, η οποία κόστισε ανθρώπινες ζωές» (αναλυτικά η ανακοίνωση).

Ν. Τόσκας: Οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες

“Οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες”, δήλωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για τις βιαιότητες της Χρυσής Αυγής .

“Οι τελευταίοι δε από όσους δικαιούνται να ομιλούν, είναι οι μέχρι χθες συνομιλητές των φασιστών και οι εφευρέτες του όρου “σοβαρή Χρυσή Αυγή”, προσθέτει ο υπουργός στη δήλωση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL