Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Επιστρέφει στη φυλακή ο Ά.Τσοχατζόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστρέφει στη φυλακή ο Ά.Τσοχατζόπουλος

Στη φυλακή επιστρέφουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλα έξι πρόσωπα, καθώς το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στις πολυετείς ποινές που τους επέβαλε για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όρισε πως ο επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινη του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του, ενώ η λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου έχει ήδη εκτίσει την ποινή της και αφέθηκε ελεύθερη.

Η κράτηση των καταδικασθέντων θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από τον αρμόδιο εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο οποίος θα ελέγξει τον χρόνο παραμονής τους στην φυλακή και θα αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την υφ´ όρων απόλυση.

Από τους καταδικασθέντες, ο πρώην γ.γ. της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, είναι ο μόνος που  βρίσκεται στην φυλακή και παραμένει γιατί ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση. Επίσης στη φυλακή θα οδηγηθούν οι Αστέριος Οικονομίδης, Γιώργος Σαχπαζίδης, Οράτιος Μελάς, Νίκος Αντωνιάδης, Γιώργος Κωνσταντάτοςκαι  Νίκος Γεωργουλάκης (βρίσκεται στην Αμερική) οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης και δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους ούτε για αναστολή ούτε για μετατροπή.

Σε οκτώ κατηγορούμενους το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους για μετατροπή των ποινών τους σε χρηματικές προς 20 ευρώ την ημέρα. Πρόκειται για τους Νίκο Ζήγρα, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου, Τ. Μ. Τ. και Νίκο Καρατζά. Οι τέσσερις πρώτοι οφείλουν  να καταβάλλουν τα χρήματα της μετατροπής της ποινής τους σε 36 δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να τρέχουν από την 1η Ιανουαρίου 2018. Επίσης, έδωσε προθεσμία για την καταβολή του ποσού στον Νίκο Καρατζά.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν για αναστολή της ποινής τους οι Οράτιος Μέλας και Κωνσταντίνος Αντωνιαδης οι οποίοι υπέβαλαν το αίτημα λόγω των στοιχείων που έχουν εισφέρει στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση και μετά από μαραθώνια συνεδρίαση το δικαστήριο επέβαλε τις ποινές: Άκης Τσοχατζόπουλος: 19 χρόνια κάθειρξη, Αστέριος Οικονομίδης: 8 χρόνια καθειρξη, Φρόσω Λαμπροπούλου: 12 χρόνια κάθειρξη, Νίκος Ζήγρας: 4 χρόνια φυλάκιση, Γιώργος Σαχπατζίδης: 9 χρόνια κάθειρξη, Αρετή Τσοχατζοπούλου: 8 χρόνια κάθειρξη, Βίκυ Σταμάτη: 8 χρόνια κάθειρξη, Ιωάννης Σμπώκος: 8 χρόνια κάθειρξη, Μ.Τ.: 5 χρόνια κάθειρξη, Νίκος Γεωργουλάκης: 6 χρόνια κάθειρξη, Παναγιώτης Σταμάτης: 4 χρόνια κάθειρξη, Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: 6 χρόνια κάθειρξη, Γκούντρουν Μόλντενάουερ: 4 χρόνια ποινή κάθειρξη, Νίκος Καρατζάς: 4 χρόνια κάθειρξη, Γιώργος Κωνσταντάτος: 6 χρόνια κάθειρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL