Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Κανένα ελαφρυντικό σε Α.Τσοχατζόπουλο και Γ.Σμπώκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κανένα ελαφρυντικό σε Α.Τσοχατζόπουλο και Γ.Σμπώκο

Την αναγνώριση ελαφρυντικών για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων, όχι όμως για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Αν η πρότασή της γίνει δεκτή από το δικαστήριο ο Ά.Τσοχατζόπουλος θα επιστρέψει στη φυλακή.

Η εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη για 14 από τους 16 καταδικασθέντες.

Επίσης για πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση οι οποίοι καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κάτ’ επάγγελμα τέλεσης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος η εισαγγελέας ζήτησε επιπλέον την αναγνώριση και του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου.

Πρόκειται για τους Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζα, Νίκο Γεωργουλάκη και Γιώργο Κωνσταντάτο.

Τέλος, για τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, οι αποκαλύψεις του οποίου οδήγησαν στην πολυετή κάθειρξη του πρώην υπουργού, η εισαγγελέας ζήτησε  να του αναγνωριστεί όπως και πρωτοδίκως το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς και εκείνο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL