Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Συνελήφθη Σύρος ύποπτος για τρομοκρατική δράση στο εξωτερικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνελήφθη Σύρος ύποπτος για τρομοκρατική δράση στο εξωτερικό

Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγείται σήμερα ένας 32χρονος Σύρος, ο οποίος, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, συνελήφθη χτες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διοικητικό μέτρο και ειδικότερα απαγόρευση εισόδου στην χώρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ, «ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος εισήλθε στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2016 στη Λέρο μαζί με τη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πέρασε από διάφορες δομές φιλοξενίας πριν καταλήξει στη Θεσσαλονίκη.

Τον περασμένο μήνα η αστυνομία δέχτηκε μία κλήση για ενδοοικογενειακή βία. Λίγες μέρες αφού ερεύνησε το περιστατικό, η σύζυγος του 32χρονου τον κατήγγειλε στην αστυνομία ότι όταν στη Συρία είχε εμπλακεί σε τρομοκρατικές πράξεις, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Χτες ο Σύρος πήγε στο γραφείο ασύλου της Αλεξανδρούπολης για προκαθορισμένο ραντεβού. Όταν έδωσε τα νομιμοποιητικά του έγγραφα, οι αρχές τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της αστυνομίας, ο συλληφθείς δεν αρνείται εντελώς τις πράξεις του. Σημειώνεται ότι έχει βρεθεί στο κινητό του φωτογραφικό υλικό που σχετίζεται με τρομοκρατική δράση, ωστόσο εξετάζεται το μέγεθος της συμμετοχής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL