Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΛΑΣ: Με σημαντικά μειωμένο κόστος το νέο κρυπτογραφημένο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας

Eurokinissi

Η εγκαταστάτρια εταιρία θα προβεί αντισταθμιστικά σε δωρεά σημαντικού αριθμού αστυνομικών αυτοκινήτων

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι κατόπιν διαπραγματεύσεων οριστικοποιήθηκαν με σύμβαση οι όροι της εγκατάστασης και χρήσης του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας Sepura, που αρχικά είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Μειώθηκε το συμβατικά συμφωνηθέν ποσό της ετήσιας συντήρησης από 2.200.000 ευρώ σε 1.600.000 ευρώ, ενώ η εγκαταστάτρια εταιρία θα προβεί αντισταθμιστικά σε δωρεά σημαντικού αριθμού αστυνομικών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για το σύστημα ψηφιακών κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, Sepura, το οποίο αποκτά πλέον η ΕΛΑΣ, λύνοντας το πρόβλημα των επικοινωνιών, χωρίς να είναι σε κοινή ακρόαση, που είχε δημιουργηθεί από το καλοκαίρι του 2014.

Σημειώνεται ότι το Sepura αντικαθιστά το προηγούμενο σύστημα TETRA, που είχε αποκτήσει η Αστυνομία για δέκα χρόνια, το 2004, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά το συμβόλαιο έληξε στις 31 Ιουλίου 2014 και δεν ανανεώθηκε, διότι οι όροι δεν συνέφεραν το ελληνικό δημόσιο.

Τον Δεκέμβριο του 2014, υπεγράφη από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, η σύμβαση για το Sepura, αλλά με τιμές που κρίθηκαν μη συμφέρουσες, και οι οποίες τελικά προσαρμόστηκαν όπως παραπάνω, οπότε το υπουργείο προχώρησε στην οριστικοποίηση της σύμβασης.

Δείτε όλα τα σχόλια