Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε με μια μόνο σφαίρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε με μια μόνο σφαίρα

Μία ήταν τελικά η σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Όπως επιβεβαίωναν χθες καλά πληροφορημένες πηγές, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος πυροβολήθηκε μία μόνο φορά κάτω από το στήθος στη δεξιά πλευρά.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με το ότι οι δράστες πήγαν κανονικά ως πελάτες με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα, αλλά και στοιχεία που φέρεται να έχουν αφήσει πίσω τους προβληματίζουν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, κατά πόσον δηλαδή οι δράστες είχαν σκοπό να δολοφονήσουν τον 52χρονο δικηγόρο.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αναμένονταν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, που θα αποκάλυπτε κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε περίστροφο ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι ώστε μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά τη δολοφονία, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάλυκας.

Στο μεταξύ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου με τις έρευνες της αστυνομίας να στρέφονται προς τις υποθέσεις με τις οποίες ασχολούνταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Στο μικροσκόπιο των αρχών πρόκειται να βρεθούν ο υπολογιστής, το κινητό, τα ραντεβού του και κάθε στοιχείο της καθημερινότητας του δολοφονηθέντος που ίσως φανεί χρήσιμο για τις έρευνες της αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας λαμβάνουν καταθέσεις από όλους τους συνεργάτες του και ανθρώπους του περιβάλλοντός του ενώ, από το γραφείο η σήμανση συνέλεξε δακτυλικά αποτυπώματα και δείγματα DNA.

Κατάθεση - κλειδί θεωρείται αυτή του 32χρονου συνεργάτη του θύματος που ήταν στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας και υπέστη σοκ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το θύμα είχε ραντεβού με τους δύο δολοφόνους του. Επρόκειτο για το πρώτο ραντεβού και κατά τις ίδιες πηγές η υπόθεση που τους απασχολούσε ήταν κάποια υπόθεση με ληστείες στην οποία εμπλεκόταν ένας φίλος τους.

Αναλυτικότερα, μέχρι στιγμής επιβεβαιωνόταν η χθεσινοβραδινή εικόνα που υπήρχε για τις συνθήκες της δολοφονίας. Δηλαδή ότι κάθισαν όλοι μαζί -ο 52χρονος δολοφονηθείς, ο συνεργάτης του και οι δύο δολοφόνοι του- στην αίθουσα συσκέψεων. Στην συνέχεια ζήτησαν από τον 32χρονο συνεργάτη να τους αφήσει μόνους και έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του πυροβόλησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και έφυγαν.

Όπως φέρεται να έχει πει ο συνεργάτης στους αστυνομικούς, οι δύο δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο γραφείο δεν υπήρχαν κάμερες, οπότε οι αστυνομικοί προσπαθούν με μαρτυρίες, αλλά και υλικό που πιθανόν να βρουν από κάμερες εκτός του γραφείου να εντοπίσουν τον τρόπο με τον οποίο διέφυγαν οι δύο δράστες.

Σήμερα η κηδεία

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 3 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογένειάς μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL