Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ν. Τόσκας: Δεν έχουμε ενδείξεις για τρομοκρατικές απειλές στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Τόσκας: Δεν έχουμε ενδείξεις για τρομοκρατικές απειλές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, εκτός από πυλώνας σταθερότητας, είναι και πυλώνας ασφάλειας και ηρεμίας στην περιοχή μας και σε όλη την Ευρώπη, υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, τονίζοντας ότι δεν έχουμε ενδείξεις για τρομοκρατικές απειλές στη χώρα μας.

Οι υπηρεσίες μας συνεργάζονται με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, όπου όλοι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους τζιχαντιστές να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, που είναι η επιβολή του φόβου, πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μόνο εάν τερματιστούν οι ταραχές στη Μέση Ανατολή.

Επισήμανε ακόμη, πως σ`αυτήν την προσπάθεια δεν πρέπει να βρεθούμε στο άλλο άκρο και να κατηγορούμε κάθε μετανάστη και μουσουλμάνο, τονίζοντας την αντίθεση της κυβέρνησης στον απομονωτισμό και την γκετοποίηση.

Όσον αφορά το θέμα των πυρκαγιών, ο κ. Τόσκας απέρριψε κάθε κουβέντα για θεωρίες συνωμοσίας, αλλά έκανε λόγο για προβληματισμούς σχετικά με διάφορα συμφέροντα σε κάθε τόπο, επισημαίνοντας πως δεν είναι φυσιολογικό φαινόμενο οι επανειλημμένες φωτιές σε Αττική και Ζάκυνθο. Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν συλληφθεί ορισμένα άτομα, και ερευνώνται κάποια άλλα, που παίζουν έναν περίεργο ρόλο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης παραδέχθηκε ότι είναι παλιά, λέγοντας ότι η κατάσταση έπρεπε να διορθωθεί τα χρόνια των «παχιών αγελάδων», ενώ εξήρε την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων και του κρατικού μηχανισμού, αναφέροντας πως κάποιοι κάνουν πολύ εύκολα κριτική. Επέκρινε μάλιστα, τη ΝΔ πως καθημερινά στελέχη της απευθύνουν κατηγορίες χωρίς στοιχεία τόσο στο μέτωπο της εγκληματικότητας, όσο και σ΄αυτό των φυσικών καταστροφών.

ΠΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL