Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες το μεγάλο μέτωπο της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, αφήνοντας για πρώτη φορά ένα παράθυρο αισιοδοξίας ότι σήμερα θα είναι ίσως μια διαφορετική ημέρα.

Η κατάσταση δείχνει πιο ενθαρρυντική, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η Πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Από το βράδυ της Τρίτης η καταστροφική πυρκαγιά φαινόταν να είναι σε ύφεση, λόγω και της πτώσης της έντασης του αέρα. Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις πτήσεις προκειμένου να αποκτήσουν συνολική εικόνα για την έκταση των μετώπων.

Οι ρίψεις νερού γίνονται πλέον πιο στοχευμένα, καθώς ο καπνός έχει υποχωρήσει και οι χειριστές μπορούν να επιχειρήσουν έχοντας καθαρότερο οπτικό πεδίο.

«Χθες το βράδυ η πυροσβεστική τα έδωσε όλα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου. Όπως είπε, εκατοντάδες πυροσβέστες έδωσαν μάχη και το ότι δεν υπάρχει σήμερα κάποια μεγάλη αναζωπύρωση και μόνο κάπνες είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε όλη τη νύχτα.

Oι άνεμοι σήμερα στην περιοχή θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση πρόσκαιρα έως και 6 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η χώρα μας υπέβαλε αίτημα για βοήθεια απο την Ε.Ε., στο οποίο απάντησε ήδη αρνητικά η Γαλλία, ενώ και οι άλλες χώρες της Μεσογείου έχουν σοβαρά δικά τους προβλήματα με πυρκαγιές. Αν η εικόνα της φωτιάς παραμείνει ενθαρρυντική το αίτημα πιθανότατα θα αποσυρθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL