Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Πολιτιστικό Σαββατοκύριακο στην Κρήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολιτιστικό Σαββατοκύριακο στην Κρήτη

Με φεστιβάλ γεμίζει αυτό το Σαββατοκύριακο η Κρήτη, με τους επισκέπτες και τουρίστες που έχουν κατακλύσει το νησί τις τελευταίες μέρες, να τιμούν τα προϊόντα του τόπου.

Το 1ο Φεστιβάλ Μπανάνας που ξεκίνησε πριν λίγη ώρα και για τρεις ημέρες στην Άρβη του δήμου Βιάννου, όπου οι μπανανοπαραγωγοί της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις και τη διάθεση τους με τον αγροτικό σύλλογο παραγωγών κηπευτικών Άρβης, για την ανάδειξη της εκλεκτής κρητικής μπανάνας με τον υψηλό ποιοτικό και διατροφικό δείκτη.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις σε μπανανοφυτείες, ομιλίες για τα φυτοφάρμακα, θεατρικές παραστάσεις, και έκθεση φωτογραφίας, συνθέτουν το τριήμερο του φεστιβάλ Μπανάνας, κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το φρούτο και να απολαύσουν συνταγές σε κοκτέιλ, που ως βάση θα έχουν το εξωτικό αυτό φρούτο.

Στην Άρβη οι καλλιεργητές εδώ και χρόνια έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη παραγωγή, με αποτέλεσμα εκατοντάδες στρέμματα γης να καλλιεργούνται με μπανανιές και η Άρβη να κατέχει τα πρωτεία σε παραγωγή.

Στα Χανιά, το 10ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας ξεκινά το Σάββατο, με στόχο για μία ακόμη χρονιά να παρουσιασθούν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και προϊόντα τέχνης και πολιτισμού.

Στα 42 περίπτερα στο χώρο του φεστιβάλ, στο δημοτικό γήπεδο Κισσάμου για μία ολόκληρη εβδομάδα θα κτυπάει η καρδιά της κισσαμίτικης γης με το ιδιαίτερο κλίμα της και τα ιδιόμορφα χαρακτηριστικά της, τόσο στους ορεινούς όγκους της όσο και στις θάλασσες που την αγκαλιάζουν.

Στο Ρέθυμνο, ξεκίνησε απόψε η 4η έκθεση με τίτλο «Γη Μυλοποτάμου» στο Πέραμα. Τοπική οικονομία, τουρισμός, πρωτογενής τομέας, μεταποίηση, αποτελούν το εκθεσιακό ενδιαφέρον, σε συνάρτηση με όλα όσα έχει η ευρύτερη περιοχή να επιδείξει και αφορά στις τέχνες, τη μουσική, τα γράμματα.

Επισκέπτες του δήμου Μυλοποτάμου, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα του τόπου, τις δραστηριότητες των παραγωγών που στοχεύουν στην εξωστρέφεια.

H νέα έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης με τον τίτλο «Η ιστορία του Μουσείου μέσα από το επικοινωνιακό υλικό του», εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Τεχνών & Εργαστήρια Βυζαντινής Παράδοσης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 82 στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για μία έκθεση που διοργανώνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά από τις 20:00 έως 23:00.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL